Diskussion:Vinkelhastighed

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ved lidt søgning i Google finder jeg følgende definition:

Vinkelhastighed[:] Ved roterende bevægelser den vinkel, som et legeme drejer sig i en tidsenhed

I sin korthed forekommer denne mig klarere og mere dækkende end hvad den nuværende artikel anfører.

Hvad mener I andre?

Sebastjan 21 mar. 2005 kl. 10:00 (CET)

Synes du har ret og prøvede at omskrive. Blev det bedre? Mvh Malene Thyssen 21. mar 2005 kl. 10:12 (CET)

Forf. af den oprindelige artikel synes ved vinkelhastighed at forstå noget ganske andet end hvad man fra gammel tid mener med ordet. Kan dette fastholdes, må konsekvensen blive at må anføres to definitioner.

Men man kan mistænke at forf.s tankegang savner den fornødne skarphed. I så fald er den ovenfor anførte definition at foretrække (copyright kommer vel ikke på tale for en matematisk definition?).

Sebastjan 21 mar. 2005 kl. 10:25 (CET)

Altså som du dog kan sige det Sebastjan :-D Heh ok jeg skal være den første til at indrømme jeg ikke aner en dyt om vinkelhastighed, jeg fulgte bare retningslinjen - be bold when editing...det giver ikke altid et heldigt resultat må jeg erkende. Hvis det er forkert hvad der står i artiklen synes jeg bestemt vi skal nøjes med din enkle sætning herover. Vil du sætte den ind i artiklen? Mvh Malene Thyssen 21. mar 2005 kl. 11:13 (CET)