Diskussion:Wicca

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvad er Wicca egentligt?? Er det en religion eller er det bare en slags klub, for folk der gerne vil være hekse?? Betegner omverdnen den som en religion eller gør de det selv??

Wicca-kulten opfatter sig som en oprindelig religion. Hvorvidt omverdenen opfatter Wicca som en religion eller ej er ikke vigtigt. --Asathoor (diskussion) 26. aug 2016, 21:02 (CEST)
Det oplagte modspørgsmål er: Hvad er en religion? Hvis det er nok at folk selv ser deres aktivitet som religion, er Wicca uden tvivl en religion for nogle af dens udøvere. Hvis man på den anden side kræver offentlig godkendelse og tempelbygninger, er det det næppe. Og så er der alle slags synspunkter derimellem. --Palnatoke 29. jan 2005 kl. 14:45 (CET)

Artiklen er efter min mening tendentiøs i beskrivelsen af bevægelsens forsøg på at romantisere. Det er unødvendigt. Desuden lyder det som om Wicca er én bevægelse, og det er direkte forkert. Der er mange - og meget forskellige - retninger af wicca. Jeg har tilladt mig at rette en faktuel fejl, for wicca stammer altså ikke fra 1960-erne; men derimod til okkultisterne Gardner og Crowley. --Asathoor 5. nov 2005 kl. 07:00 (CET)

Denne beskrivelse af Wicca er ret mangelfuld, for det første de eneste undersøgelser/opslagsværker der bliver refereret til, er skrevet af nyfortolkede kunstnere, som på den ene eller anden måde kun har beskrevet Wicca ud fra et moderne synspunkt.
Gerrald Gardner lavede sin version af Wicca sammen med alister crowley tilbage i 1960'erne, de sad og byggede deres version af en Amerikansk livstil og anerkendt tro.
Set i perspektiv syntes jeg godt at denne forklaring af wicca kunne være lidt mere dækkende, jeg mangler blandt andet lidt mere om de forskellige grene indenfor wicca, opslagsværker af f.eks scott cunningham eller andre lige så gode kunstnere, til diskution kunne man tage ting op som artikler der beskriver de sekt lignende forhold der har været omkring gardneriansk wicca, OSV.
Wikipedia skal være et alsidigt opslagsværktøj, så at der er nogen der har skrevet en så ensidigt forklaring af wicca kan jeg ikke forstå. (Skrev 212.88.73.8 (diskussion • bidrag) 24. mar 2010, 11:36. Husk at signere dine indlæg.)
Du er velkommen til at bidrage til artiklen, og en diskussion om indholdet her på denne side vil også være en god ting; Artiklen har været redigeret mere end 400 gange - de fleste efter seneste diskussionsindlæg, og det vil være en fordel at få evt. uoverensstemmelser afklaret her på diskussionssiden fremfor at føre redigeringskrig på artiklen. - Nico 24. mar 2010, 11:48 (CET)

Okay hør jer der vil vide noget om Wicca! Det er en relgion! De bygger lovlige kirker og det hele! Men i gamle dage var der jo hekse jagten! Det var da Wiccaerne prøvede at blive offenlig gjort! Det blev opfattet forkert. Folk opfattede det skræmende og derfor blev det betragtet som ondt! Wiccaer har deres femtakket stjerne også kendt som pentagrem som symbol! Ligesom kristne har korset! Men det blev også opfattet forkert og blev derfor i deres øjne set som satanistisk! Jeg ved ik ligefrem mega meget om det! Lad os bare sige jeg er en klog 13 årig! Men på trods af det råder jeg jer alle til at få fat i en bog der hedder De unge hekse Wicca for en ny genration! Bogen er skrevet af Silver Raven Wolf (Skrev 93.162.105.250 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du har tilsyneladende et glimrende kendskab til fænomenet og jeg vil derfor opfordre dig til at forbedre artiklen. Du skal bare trykker på "redigér"-fanebladet og så er du i gang. Præcis som du gjorde med denne diskussionsside. --|EPO| COM: 19. jul 2010, 16:22 (CEST)
Jo tak så ved vi det... (Skrev 90.184.58.237 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jamen det var da så lidt! Jeg overvejer selv at gå ind i det (Skrev 93.162.105.250 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Måske skal du lige huske, at De unge hekse er skrevet ud fra Silver Ravenwolf's synspunkt, og at mange wiccanere faktisk betragter hende som en upålidelig kilde. En af de vigtigste ting omkring wicca er at forholde sig kritisk til det man læser, eftersom det ofte er skrevet ud fra en bestemt persons synspunkt.

--62.198.117.180 16. mar 2013, 09:31 (CET)Kirstine