Distrikt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For den administrative enhed i Kina, se Distrikt (Kina).
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Nuvola apps kdict.svg Ordbogslignende artikel
Dette opslag fungerer mere som et opslag i en ordbog end som en artikel i en encyklopædi. Du kan evt. modificere artiklen, således at den passer bedre ind, eller flytte den til den tilsvarende artikel i den danske Wikiordbog – husk at formatere artiklen, så den passer ind i Wikiordbogen og at kopiere denne sides historik til diskussionssiden på Wiktionary.

Et distrikt er en subnational enhed[Kilde mangler] af administrativ eller anden karakter. Mange lande anvender denne betegnelse, men den administative status for distrikter, kan variere fra en funktion på linje med en dansk kommune til en mere overordnet status som amt eller region.

Distrikt anvendes også som regional geografisk betegnelse i forskellige sammenhænge, eksempelvis skovdistrikt, jagtdistrikt og postdistrikt.

Betegnelsen distrikt er derudover ofte tilknyttet diverse valgstrukturer, som valgdistrikt i en betydning, der modsvarer det danske ord valgkreds, selvom opstillings- og valgregler varierer fra land til land.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Artikelstump Stub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.