Ditte Okman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ditte Okman
Født 1975
Farum, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Marie Kruses Skole (1990-1993),
Roskilde Universitet (2001-2003),
Københavns Universitet (1995-2001) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Klummeskribent, journalist, radiovært Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Radio24syv (2013-2019), Se og Hør (2004-2008), B.T. Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ditte Okman (født 1975) er en dansk journalist og tidligere radiovært på Radio24syv.[1]

Ditte Okman har været blandt de tilknyttede skribenter på 'DenFri' som er et blogunivers. Hun har desuden deltaget i madprogrammet Masterchef Danmark 4. sæson (2014).

Efter seks år på Københavns Universitet begyndte hun at læse journalistik på RUC. Hun drømte om at komme til at dække Mellemøsten og Israel. Derfor flyttede hun en periode til Israel og lærte hebraisk, mens hun arbejdede for den israelske sikkerhedstjeneste (Shin Bet). I stedet blev det en anden type journalistisk, nemlig sladder, der førte Ditte til 'Se og Hør' i fire år under ledelse af Henrik Qvortrup.[2]

Hun har tidligere været pressemedarbejder i partiet Venstre hvor hun blev fyret i april 2010, for at kalde en kioskdame "fucked up og medicineret".[3][4]

Hun er vært på sladdermagasinet: 'Det vi taler om'[5].

Kontroverser[redigér | rediger kildetekst]

I 2010 var Ditte Okman tilknyttet presseafdelingen i partiet Venstre som konsulent, men frivillig fratræd sin stilling efter negative bemærkninger om en medarbejder på Christiansborg med ordene: "fucked up medicineret psykisk syg"[3] samt negative kommentarer om journalisten Niels Brinch tidligere overfald med kommentarerne "stikkersvin" og personlig opfordring til vold fra Dittes side imod journalisten[3].

Flere kommentarer blev senere fundet fra hendes personlige Facebook profil, blandt andet kommentarer omkring den daværende overborgmester i København Frank Jensen med orderne "altid ser liderlig ud på den virkelig klamme måde"og daværende regionsformand for Region Hovedstaden, Vibeke Storm som "ser fed, rig og svinsk ud"[4].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]