Dr. Jekyll og Mr. Hyde (person)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For andre betydninger, se Dr. Jekyll og Mr. Hyde (flertydig)
Dr. Jekyll og Mr. Hyde
Richard Mansfield som Dr. Jekyll og Mr. Hyde, ca. 1895.
Foto: Henry Van der Weyde
Information
Skabt af Robert Louis Stevenson Rediger på Wikidata
Spillet af Richard Mansfield, Sheldon Lewis, Spencer Tracy, John Barrymore Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dr. Henry Jekyll og Mr. Edward Hyde er to navne for den samme fiktive person fra romanen af samme navn. Dr. Jekyll kan, ved hjælp af en speciel drik, forvandle sig til Mr. Hyde. Jekyll/Hyde optræder som hovedperson i novellen, The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde fra 5. januar 1886., skrevet af Robert Louis Stevenson. Bogen er fra Skotland.

Det hemmelighedsfulde selskab[redigér | rediger kildetekst]

I filmen Det hemmelighedsfulde selskab fra 2003, spilles rollen af Jason Flemyng.

Da Fantomet truer verdensfreden skal de syv gentlemen redde verden. I starten tilkalder Mycroft 'M' Holmes kun fire: Alan Quatermain, Rodney Skinner, Kaptajn Nemo og Mina Harker. De skal hen og hente Dorian Gray. Hos Dorian Gray slutter Tom Sawyer sig til selskabet. De seks gentlemen skal til Paris og hente Mr. Hyde. Om bord på skibet bliver Hyde til Jekyl. Senere har Dorian Gray plantet bomber ombord på skibet. Jekyl drikker sin drik og hopper ned til pumpen. Dernede bliver han forvandlet til Hyde. Hyde redder folkene i rummet ved at bruge pumpen.

Senere hjælper Hyde med at befri fangerne. En mand drikker en hel flaske af Hyde's drik og bliver dobbelt så stor som Hyde. De slås i lang tid. Kaptajn Nemo kommer og hjælper men bliver skubbet væk. Hyde og Kaptajn Nemo flygter ind i et lille rum. Lidt efter sprænges de bomber som Rodney Skinner har lagt. Hyde og Kaptajn Nemo undslipper.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • Artiklen har ingen egenskaber for filmpersondatabaser i Wikidata
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi