Drag queen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Drag queen er en oftest mandlig entertainer, som optræder i (gerne overdrevet og prangende) kvindetøj og makeup og hvis show ofte er komisk, dramatisk eller satirisk i sin form. Showet er en kombination af sang (oftest play back) og dans. En del drag queens optræder desuden ved diverse marcher for homoseksuelle – såkaldte prides – hvor formålet er at vække opsigt.

Ofte er drag queens homoseksuelle. De kan også være heteroseksuelle, ligesom en mindre del er transvestitter uden dog at være transseksuelle. Almindeligvis adskilles drag queens fra transvestitter ved at en drag queen ikke som sådan ønsker at ligne en kvinde i virkeligheden, hvilket ofte er ønsket for en transvestit.

Danske forhold[redigér | redigér wikikode]

I Danmark er de mest kendte drags Thomas Bickham, Peter Andersen, Tinus De Schunard og Megan Moore.[kilde mangler] I 2007 vandt Peter Andersen som drag queen'en DQ Dansk Melodi Grand Prix med sangen Drama Queen.

Frøken Verden var frem til 2013 et årligt dansk drag show, der satirisk efterlignede en klassisk skønhedskonkurrence.

Hvert år i oktober måned finder DM i Drag sted i Odense. Showet hedder Nattens Dronning, og har de sidste mange år fundet sted i Magasinet i Odense. Til showet skal de optrædende drags dyste i to kategorier. Den første kategori er look-a-like, hvor dragene skal ligne en kendis fra det tema de har fået. Den anden kategori er fantasi, hvor deltagerne selv skal lave og sammensætte et show, som ofte bygger på en film, eventyr eller en historie. Vinderen blev i 2017 Helena Heavensky.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

LGBTStub
Denne artikel om LGBT er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.