Drangedal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 4. apr 2013, 21:39 af Addbot (diskussion | bidrag) Addbot (diskussion | bidrag) (Bot: Migrerer 2 interwikilinks, som nu leveres af [[d:|Wikidata]] på d:q2367)
Spring til navigation Spring til søgning
Drangedal
Våben Kort
Drangedals kommunevåben Drangedals beliggenhed
Fakta om Drangedal
Koordinater: 59.116667° N 8.966667° E
Kommunenummer: 0817
Fylke: Telemark
Kommunesæde: Prestestranda
Areal: 1.062 km²
Indbyggere: 4.112 (2007)
Politik
Borgmester: Nils Tore Føreland
Sprog: Neutral
Websted: www.Drangedal.kommune.no
Befolkningsudvikling 1951-2010Kilde: SSB
Befolkningsutvikling kommune 0817.svg
Commons-logo.svg Drangedal på Commons

Drangedal er en skovkommune i Telemarken i Norge. Kommunen, har et areal på 1.062², og en befolkning på 4.163 indbyggere (2006). Den består af byerne Tørdal og Drangedal, og ligger omkring søen Tokke og dens tiløb. Næringsgrundlaget består mest af jord- og skovbrug, småindustri, turisme og transportselskaber. Kommuneadministrationen ligger i kommunecenteret Prestestranda. Drangedals «kommuneblomst» er tyttebærblomsten. Højeste punkt er Fagerliheia, 911 moh.

Drangedal grænser i syd-vest til Gjerstad (i Aust-Agder), i vest til Nissedal, i nord til Kviteseid, i nord-øst til Nome, i øst til Skien og i syd til Bamble og Kragerø.

Kort over kommunen

Vintersportsstedet Gautefall ligger i den vestlige del af kommunen, og er godt kendt af folk fra Telemarken og Sydlandet. Om sommeren er søen Tokke et eftertragtet rekreationsområde, der den med sine mange øer og afstikkere strækker sig fra Prestestranda og helt ned til Kragerø og Bamble. På Gautefall er der planlagt at etablere et unikt helårsanlæg for skiskyding – Gautefall Biathlon.

Drangedal kan skilte med at være en af de aller første kommuner i Norge med fuld bredbåndsdækning, som gennem Drangedal e-værks «access nett» (DEAN) har udbygget eget stamnet for kommunen, og udbygget alle telefoncentraler i kommunen for bredbåndstilbud.

Eksterne henvisninger