Dybbøldagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dybbøldagen afholdes hvert år den 18. april, på årsdagen for Slaget ved Dybbøl i 1864.

I dagens anledning sælges Dybbølmærket, hvis overskud går til grænseforeningernes arbejde for det danske mindretal i Sydslesvig.

Den 18. april 2001 afholdtes for første gang nogensinde en mindehøjtidelighed for de faldne med repræsentanter for det tyske Bundeswehr ved Dybbøl Banke. Ved 150-året for Slaget ved Dybbøl i 2014 deltog op mod 15.000 mennesker i begivenheden ved Dybbøl, hvor Dronning Margrethe, statsminister Helle Thorning-Schmidt og Slesvig-Holstens ministerpræsident, Torsten Albig holdt tale.[1]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Op mod 15.000 indtog Dybbøl Banke". Politiken. 18. april 2014. Arkiveret fra originalen 19. april 2014. Hentet 18. april 2014.
DanskSpire
Denne artikel om Danmarks historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Historie
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.