Dybdahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Dybdal)
Spring til navigation Spring til søgning

Dybdahl angiver en dyb dal. Der er flere steder, (dale, gårde, veje og landsbyer) i Danmark som har fået navnet Dybdahl. Personer og slægter som stammer fra disse steder har i flere tilfælde fået navnet Dybdahl.

Desuden er der en jordbærsort som har fået navnet Dybdahl efter docent Dybdahl ved Landbohøjskolen, som igen har sit navn fra gården Dybdahl som ligger i en dyb dal i Skyum bjerge.

Tidligere skelnede man ikke så nøje om navnet blev stavet Dybdahl eller Dybdal. De to stavemåder er brugt i flæng for samme steder og personer. Derfor er der heller ikke skelnet i nedenstående.

Steder kaldet Dybdal/Dybdahl[redigér | redigér wikikode]

Kendte personer der hedder Dybdal/Dybdahl[redigér | redigér wikikode]

Slægter i Danmark med navnet Dybdal/Dybdahl[redigér | redigér wikikode]

Der er 7 slægter i Danmark som tilsammen dækker over 90% af alle med navnet Dybdal/Dybdahl i Danmark. En oversigt over disse kan ses på Dybdahl/Dybdal slægter i Danmark

Andet med navnet Dybdahl[redigér | redigér wikikode]

Disambig bordered fade.svg Dette er en artikel med en flertydig titel.
Det vil sige en artikel, der alt efter betydning henviser til andre artikler med det egentlige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen til at føre til den rigtige artikel. (Se alle artikler, hvis navn begynder med "Dybdahl").