Dylan O'Brien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Dylan O'Brien
Dylan O'Brien 2014 (cropped).jpg
O'Brien til WonderCon i 2014.
Personlig information
Født 26. august 1991 (28 år)
New York City, New York i USA
Nationalitet USA Amerikaner
Forældre Lisa Rhodes, Patrick B. O'Brien
Søskende Julia O'Brien (søster)
Kæreste(r) Britt Robertson
Beskæftigelse Skuespiller, musiker og instruktør
Aktive år 2011-i dag
Roller

Stiles Stilinski i Teen Wolf
Thomas i The Maze Runner
Jimmy i High Road
Stuart i The Internship
Dave i The First Time Stu i en episode af serien Weird City. Lagde stemme som Bumblebee i filmen Bumblebee. Mitch Rapp i filmen American Assassin. Han har spillet hovedrollen "Thomas" i den populære filmserien Maze Runner. Han spillede Caleb Holloway I filmen Deepwater Horizon. Han er med i filmen Monster Problems, der kommer ud i 2020.

Han spillede også Charlie Brown (Søren Brun) i filmen Charlie Brown: Blockhead's Revenge 2011.
Eksterne henvisninger
Twitterbruger: @dylanobrien Rediger på Wikidata

Dylan O'Brien (født 26. august 1991) er en amerikansk skuespiller, musiker og instruktør. Han er kendt for sin hovedrolle som Thomas i Maze Runner dystopisk science fiction-trilogi og for sin rolle som Stiles Stilinski i MTV-tv-serien Teen Wolf. O'Brien's øvrige arbejde inkluderer hovedroller i film som The First Time og American Assassin og birolle i The Internship og Deepwater Horizon.

Tidligt liv[redigér | redigér wikikode]

O'Brien blev født i New York. Han er søn af Lisa (født Rhodes), en tidligere skuespillerinde, der også drev en skuespillerskole, og Patrick O'Brien, en kameraoperatør. Han voksede op i Springfield Township, New Jersey, indtil han var tolv år gammel, da han og hans familie flyttede til Hermosa Beach, Californien. Hans far er af irsk afstamning, og hans mor er af italiensk, engelsk og spansk afstamning. Efter uddannelsen fra Mira Costa High School i 2009 overvejede han at forfølge sportsudsendelser og muligvis arbejde for New York Mets, som han iøvrigt er stor fan af. Da han blev 14 år begyndte O'Brien at sende originale videoer på sin YouTube-kanal, som hed "moviekidd826". Da videoerne udviklede sig, kontaktede en lokal producent og instruktør ham om at udføre arbejde til en webserie, mens han var i hans gymnasium. Mens han arbejdede med webserierne, mødte O'Brien en skuespiller, der forbandt ham med en manager. Han havde planlagt at deltage i Syracuse University som sportsudsendelseshoved, men besluttede at fortsætte en skuespillerkarriere.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Før han blev en kendt film- og tv-stjerne var han med i bandet "Slow Kids at Play", hvor han spillede trommer. Han blev smidt ud af bandet via. en SnapChat video, hvor hans band-medlemmer spillede sammen med en anden trommeslager. Han medvirker som Stiles i MTV-serien Teen Wolf.[1] I starten søgte han som rolle Scott McCall, men efter at han læste manuskriptet som Stiles Stilinski. Kunne han godt lide Stiles energi, og syntes godt om ham. Han fik rollen som Stiles, og begyndte at filme serien i 2010.

Han har også været med i filmene, han filmede i 2011. Nemlig High Road og The First Time med Britt Robertson og Victoria Justice, instrueret af Jon Kasdan.

I 2013 medvirkede O'Brien i komediefilmen The Internship. Samme år filmede Dylan O'Brien The Maze Runner, som begyndte at optage i sommeren 2013, mens han var filmede Teen Wolf. Han spillede Thomas, hovedrollen. Filmen udpegede O'Brien som en af ​​de 15 Breakout-stjerne i 2014. Han gentog rollen som Thomas i Maze Runner: The Scorch Trials, der blev frigivet i september 18, 2015. Efterfølgende blev Maze Runner 3: The Death Cure udgivet den 26. januar 2018. I marts 2016 blev O'Brien såret på sættet, mens han optog en scene for Maze Runner: The Death Cure. O'Brien befandt sig i en sele oven på et køretøj i bevægelse, da han uventet blev trukket af køretøjet og ramt af et andet køretøj. Hans skader, som omfattede en "hjernerystelse, ansigtsfraktur og lacerationer", var betydelige, men ikke livstruende. I april 2016 blev det afsløret, at hans skader var "alvorlige" og værre, end man havde troet, og han ville have brug for mere tid til at komme sig. Efter et par måneders bedring begyndte O'Brien til sidst at filme andre projekter, og hans tilbagevenden i marts 2017 til The Death Cure-sæt markerede hans fulde tilbagevenden til sundhed.

I 2016 optrådte han i katastrofe-thriller-dramaet Deepwater Horizon som udkom i 2016. Filmen er baseret på Deepwater Horizon-eksplosionen i 2010.

Han medvirkede i 2017's American Assassin en action-thriller, hvor han spillede hovedpersonen Mitch Rapp, og spillede stemmen af hovedrollen i Transformers-spin-off-filmen Bumblebee i 2018.

I 2019 medvirkede O'Brien gæst i den komiske sci-fi antologiserie Weird City. Kommende udgivelser inkluderer den titulære rolle i mystisk thriller The Education of Fredrick Fitzell, der er filmet i 2018, og den post-apokalyptiske road trip-film Monster Problems, hvor han vil spille sammen med Michael Rooker og Ariana Greenblatt.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Før han blev berømt, havde han en YouTube kanal kaldet "dis be my channel" og/eller "moviekidd826". Han lagde sin første video ud den 19. September 2006 og den sidste 2. September 2009. Han spillede på trommer i bandet "Slow Kids At Play" i 2011 og blev smidt ud nogle år efter. Under indspilningerne til The First Time Dylan og Britt Robertsen blev de kærester, og har været det lige siden. Han er blandt andet også en stor fan af baseball holdet The Mets. Hans drømme job var faktisk at være deres chef. Dylan er også en stor fan af Star Wars. Han var bedste venner med Tyler Posey, siden de var 18 år, da de begyndte at optage Teen Wolf.[2][3][4] Da han optog Maze Runner: "The Death Cure" kom han ud for en ulykke. Han brækkede nogle knogler og kom på hospitalet. Filmoptagelserne blev lukket ned, indtil at han fik det bedre, så de kunne optage resten.

Han er også en kæmpe af fan af Baseball holdet New York Mets. Det eneste sociale medie Dylan O'Brien har er twitter. @dylanobrien

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle Note(r)
2011 Charlie Brown: Blockhead's Revenge Charlie Brown Kortfilm
High Road Jimmy
2012 The First Time Dave Hodgman
2013 The Internship Stuart Twombly
2014 The Maze Runner Thomas
2015 Maze Runner 2: Infernoet Thomas
2016 Deepwater Horizon Caleb Holloway
2017 American Assassin Mitch Rapp
2018 Maze Runner The Death Cure', Thomas
2018 Bumblebee Bumblebee
2020 Monster Problems ?
Dylan O'Brien13.jpg

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle Note(r)
2011–2017 Teen Wolf Mieczyslaw "Stiles" Stilinski Hovedrolle; 70 afsnit
2013 First Dates with Toby Harris Peter Afsnittet: "Roommates"
New Girl The Guy Afsnittet: "Virgins"
2019– Weird City Stu Afsnittet: "The One"

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Gandhi, Neha. "Exclusive interview: Teen Wolf's Dylan O'Brien". Seventeen. Hearst Communications, Inc. Hentet 17. oktober 2013. 
  2. ^ Stephanie Webber (25. september 2014). "Dylan O'Brien: 5 Things to Know About The Maze Runner Star". usmagazine.com. Hentet 7. april 2015. 
  3. ^ Shamindri De Sayrah (8. marts 2015). "Maze Runner Married!". moviepilot.com. Hentet 7. april 2015. 
  4. ^ Georgette Eva (23. august 2014). "Who Is Dylan O'Brien Dating? The 'Teen Wolf' Star Has a Supernatural Love Connection". bustle.com. Hentet 7. april 2015. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne amerikanske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi