Dyreværnet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger.

Foreningen blev stiftet 11. marts 1898, med det primære formål at komme de mange herreløse hunde i København til undsætning. I dag hjælper Dyreværnet, udover hunde, også katte, kaniner, marsvin og andre smådyr.

Dyreværnet samarbejder med Politi og Falck, som kan indlevere herreløse kæledyr til internatets akutafdeling hele døgnet og den løsning bliver brugt mere end 600 gange årligt. Desuden modtager Dyreværnet et stort antal dyr fra private, som af forskellige årsager ikke længere kan passe det pågældende dyr.

I årene 2016 - til og med januar 2024 havde Dyreværnet også en afdeling i Kolding i Jylland, hvorfra det var muligt at adoptere hunde og katte.

Dyreværnets landsdækkende udrykningstjeneste henter årligt mere end 500 kæledyr fra dyreværnssager og hver dag modtager Dyreværnets udrykningsleder mellem 7-10 anmeldelser om misrøgtede dyr. Med dyreambulancer fordelt over hele Danmark (på nær Bornholm), kører Dyreværnet ud og redder misrøgtede kæledyr i hele landet.

Dyreværnet hjælper hvert år flere hundrede forsvundne dyr tilbage til deres ejere og formidler omkring 1.200 dyr videre til nye omsorgsfulde hjem hvert år. Foreningen har til formål at redde alle dyr, som kan reddes. Med en meget symbolsk støtte fra staten, er Dyreværnet dybt afhængig af hjælpen fra virksomheders og private, da det årligt koster over 20 mio. kr. at drive Dyreværnet.

I 2013, 2015, 2022 og 2023 sendte TV3 & Viaplay en TV-serie omhandlende Dyreværnets arbejde. Serien opnåede stor popularitet og interesse for Dyreværnets arbejde, og på få år gik foreningen fra at have 2.000 følgere på Facebook til i dag at have over 280.000 følgere.

I 2017 sendte TV2Fri programserien Hund Søger Hjem. I otte afsnit hjalp Dyreværnets hundetræner og adfærdsbehandler Nina Amdi og vært Lene Beier otte forskellige internathunde med at finde det helt perfekte hjem.

I april 2018 gav en privat donation Dyreværnet mulighed for at etablere en rullende dyreklinik, Frynseklinikken. Formålet med initiativet er at hjælpe dårligt stillede danskere med dyrlægebehandlinger til deres dyr.[kilde mangler]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Dansk forening eller organisation