Dyvekeskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dyvekeskolen
Dyvekeskolen nordvest indgang.JPG
Dyvekeskolens hovedindgang i den nordvestlige del af bygningen.
Generelle informationer
Type Folkeskole
Sted Amager, København
Grundlagt 1972; 48 år siden (1972)
Leder Marck Gylling Tønnesen
Elever 460 (2019)
Eksterne henvisninger
www.dyveke.kk.dk
Oversigtskort

Dyvekeskolen er en københavnsk folkeskoleAmager beliggende mellem Englandsvej og Røde Mellemvej. Folkeskolen består af børnehave-klasse til og med 6. klassetrin, som enten er to eller tresporet med i alt godt 460 elever. Der eksisterer en specialklasserække (1.-10. klasse) for børn med generelle indlæringsvanskeligheder. Der er fire fritidshjem tilknyttet skolen; Troldehytte, Remisevænget, Labyrinten og Dyveke (specialfritidshjem). Skolen beskæftiger godt 63 lærere og 5 børnehaveklasseledere.

Bygninger og faciliteter[redigér | redigér wikikode]

Skolens bygninger og faciliteter blev opført i perioden 1968-1972, hvorefter de blev ombygget og udvidet i perioden 1998-2000 – bl.a. tilbygningen Sneglen i skolens sydøstlige del. Skolen er opbygget omkring tre store grønne atriumgårde [1] og omgivet af grønne områder eller haver på tre af bygningens sider, med Sundby Idrætspark i øst. Dyvekeskolen er inddelt i fire tydeligt afgrænsede gange, hvis områder huser fire specielt byggede afdelinger til elever i henholdsvis indskolingen (0. – 3. klasse), specialklasserækken, mellemtrinet (4. – 6. klasse) og udskolingen (7. – 9. klasse), som hver har et fællesrum med en række computere. Skolen huser store faglokaler, store og mindre idrætssale og skolebibliotek, som er placeret i direkte forbindelse med folkebiblioteket Biblioteket i Solvang Centret. I 2007 fik skolen en gruppe nye naturfaglige lokaler [2].

Skolen stiller endvidere sine kælderfaciliteter og de grønne områder vest for skolen til rådighed for en bueskydningsklub.

Skolens navngivning[redigér | redigér wikikode]

Dyvekeskolen er navngivet efter den danske konge Christian 2.s elskerinde, Dyveke Sigbrittsdatter (ca. 1490-1517), hvilket skulle være ganske unikt blandt navne til skoler [2]. Dyveke var datter af en hollandsk familie. Hun flyttede med moderen, Sigbrit Willoms, til København i 1513, da Christian blev konge over Danmark. Kongen og hendes mor inviterede hollandske bønder til Amager, som dengang var et stort stykke agerland tæt på København, hvor de lærte danskerne om dyrkning af grønsager.

Dyvekeskolens emblem reflekterer betydningens bag Dyvekes navn, "lille due".

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ www.dyveke.kk.dk Lokaleplan og skolens areal.
  2. ^ a b www.dyveke.kk.dk Præsentation af Dyvekeskolen.