Edward Fitzalan-Howard, 18. hertug af Norfolk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Edward Fitzalan-Howard, 18. hertug af Norfolk
Foto: Allan Warren

Edward William Fitzalan-Howard, 18. hertug af Norfolk DL (født 2. december 1953) er det nuværende overhoved for den engelske Howard-slægt. Mellem 1975 og 2002 var han kendt som Jarlen af Arundel.

Hertug af Norfolk[redigér | redigér wikikode]

Edward Fitzalan-Howard arvede titlen som hertug af Norfolk fra sin far i 2002. Titlen hertug af Norfolk er den fornemeste hertug-titel i hele det forenede kongerige (se det Forenede Kongerigers Adelskalendere) (eng. The Premier Duke). Samtidigt fik han det ene af de to arvelige pladser i Overhuset, og han blev Earl Marshal.

Jarl af Arundel[redigér | redigér wikikode]

Edward William Fitzalan-Howard er den 36. Jarl af Arundel. Jarlen af Arundel er et jarlsdømme og den ældste bevarede titel i den Engelske adelskalender. Titlen jarl af Arundel er den fornemeste Jarl-titel i de Forenede Kongerigers Adelskalendere (eng. The Premier Earl). Arundel ligger navn til Hertugerne af Norfolks residens nemlig Arundel Castle.

Earl Marshal[redigér | redigér wikikode]

Fra 2002 besidder Edward Fitzalan-Howard det arvelige embede som Earl Marshal. Han skal bl.a. arrangere kongekroninger, indsættelser af fyrster (prinser) af Wales og statsbegravelser. Desuden er han leder af College of Arms, der regulerer den engelske, walisiske og nordirske adels heraldik.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]