Egå

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Egå
Aarhus
Overblik
Bydel: Egå
Kommune: Aarhus Kommune
Indbyggertal kommune: 335684 (2017)
Sogn(e): Egå Sogn
Kirke i Egå
Kirke i Egå
Oversigtskort

Egå er en bydel i Aarhus, beliggende ca. 8 km nordnordøst for Aarhus Centrum.
Egå- og Skæring Sogne har ca. 9450 indbyggere. [1] I den oprindelige landsby, som nu hedder Gammel Egå ligger Egå Kirke og Egå Forsamlingshus, der er hjemsted for Gl. Egå Jazzklub. Sognet har sit navn fra Egåen, der løber vest og syd for den gamle bydel, på sin vej mod Aarhusbugten.

Egå (postnr. 8250) grænser op mod Risskov (8240), Lystrup (8520) og Skødstrup (8541). Kystlinjen strækker sig fra Egåens udløb til et sted mellem sommerhusområdet Skæring Strand og Studstrup.

Egå og Risskov er inddelt i fire sogne (Egå, Skæring, Risskov og Vejlby). Det samlede indbyggertal udgør i 2008 23.415 borgere [kilde mangler].

Om forstaden[redigér | redigér wikikode]

Egå er samlet set det dyreste boligkvarter i Jylland [kilde mangler]. Området er kendt for sine bade- og surfingfaciliteter. Centralt ved kysten ligger Egå Marina, et sted der flittigt anvendes om sommeren.

Beboelsesområdet følger, via Risskov, kysten fra Aarhus Havn til og med Skæring Strand. Lokaliteten anses generelt for at være et attraktivt boligområde som følge af beliggenheden tæt på Aarhus centrum, strand og grønne arealer.

Egå fik i 2005 et gymnasium, Egaa Gymnasium, med moderne faciliteter. [2]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]


Dansk geografi Stub
Denne artikel om geografi i Aarhus Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi