Egill Skúli Ingibergsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Egill Skúli Ingibergsson
Født 23. marts 1926 (95 år)
Nationalitet Island Islandsk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Egill Skúli Ingibergsson (født 23. marts 1926Vestmannaeyjar) er en islandsk ingeniør, der var borgmester i Reykjavík 1978-1982. Islands Socialdemokratiske Parti og Folkealliancen fik flertal i byrådet sammen med Fremskridtspartiet ved kommunalvalget i 1978, men de tre partier kunne ikke enes om en borgmesterkandidat og besluttede derfor at hente en neutral borgmester uden for egne rækker. Den partiløse Egil Skúli blev derefter udvalgt fra en liste med ti ansøgere. Ved næsten valg fik Selvstændighedspartiet igen flertal, og han mistede posten.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Han blev student fra Verslunarskóli Íslands (Islands handelsskole) i 1948. Han afsluttede første del af ingeniørstudiet fra Háskóli Íslands i 1951, og blev uddannet elektroingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet i København i 1954.

Arbejdsliv[redigér | redigér wikikode]

Ingeniør ved elektricitetsforsyningens administration Raforkumálaskrifstofunni 1954-58 og leder af Vestfjordenes statslige elværker 1958-63, derefter arbejde han som ingeniør ved den statslige elektricitetsforsyning med planlægning af forskellige kraftværker, og drev siden selvstændig rådgivningsvirksomhed sammen med partnere.

Familie[redigér | redigér wikikode]

Han var søn af arbejdsmand Ingibergur Jónsson og dennes hustru Margrét Guðlaug Þorsteinsdóttir, og gift med Ólöf Elín Davíðsdóttir.

Kilder[redigér | redigér wikikode]