El-installatør

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.

Elinstallatør - Beregninger af tilbud på opgaver er blandt installatørens opgaver.

Arbejde med el, især stærkstrøm, skal følge særlige regler. Det er installatørens ansvar at sikre, at bestemmelserne bliver overholdt, og at arbejdet bliver udført forsvarligt.

Teleanlæg, alarmanlæg og anlæg til industrien er områder i stærk udvikling. Det stiller store krav til elinstallatørerne, og det skaber behov for specialisering både for den enkelte installatør og den enkelte virksomhed.

Området for datainstallation beskæftiger også installatører, men det vokser ikke så hurtigt, bl.a. fordi trådløs kommunikation er ved at erstatte kabler.

I industrien har elinstallatørerne opgaver med at opbygge anlæg og installationer til apparatur, motorer og belysning. Og de opsætter og vedligeholder nye styringssystemer.

I større virksomheder sørger elinstallatørerne for at planlægge virksomhedens elektrotekniske opgaver. Ofte er det elektrikere, der udfører det praktiske arbejde, mens elinstallatørerne leder arbejdet.

I store firmaer kan den ledende installatør gå under betegnelsen overmontør.

Elinstallatører kan også arbejde som beregnere. De udregner tilbud på entrepriser og laver tids- og handlingsplaner for, hvornår de forskellige håndværkere skal udføre deres del af arbejdet.

I rollen som projektledere sørger de for, at arbejdet bliver udført efter planen, både hvad angår tiden, økonomien og kvaliteten af arbejdet.

Se også[redigér | redigér wikikode]