Spring til indhold

Elevatordrengene

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Elevatordrengene
GenreRock, funk Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Elevatordrengene var et funk-/rock-band, der spillede deres første koncertMarselisborg Gymnasium i Århus i 1980.

Med opstilling i en tidligere elevatorskakt, blev de, af fredagens fællessamlings faste sprechtstallmeister, Ole Thingsted, præsenteret som "Elevatordrengene!" Ole Thingsted navngav dermed bandet – som ikke engang havde et navn ved starten af dets karriere.

Elevatordrengene bestod fra første færd af primus motor, forsanger og tekstforfatter George Armistead Work IV, percussionist Uffe Isaksen, bassist Jesper Mardahl, el-guitar og komponist Palle Torp saxofonist og komponist Niels Hoppe-trak basunist Stig Buhl og trommeslager Claes Antonsen. Bandet blev en succes i det århusianske, drevet af "drengenes" – det blev senere deres bandnavn – entusiasme og deres ikke tidstypiske funky music.

Elevatordrengene slog sig fast som band og som enkeltpersoner, og især Claes Antonsen fra The Antonelli Orchestra og Palle Torp fra Sko/Torp har slået deres navne fast. I 1983 startede Thomas Helmig som forsanger i bandet. I 1985 gik Elevatordrengene i opløsning, men blev allerede samme år gendannet med næsten samme besætning, (med ny bassist, og uden blæsere) som Thomas Helmig Brothers.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.