Elga Olga Svendsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Elga 'Olga' Nancy Hanson (Elga Olga) f.Svendsen (14. april 1906 i København26. juli 1992Frederiksberg) var en dansk skuespillerinde og sangerinde. Hun var datter af skuespillerparret Olga Svendsen og Holger Reenberg og var halvsøster til skuespilleren Jørgen Reenberg og fotograf og instruktør Annelise Reenberg. Hun debuterede i 1932 i en sommerrevy, og det var da også revyen, der kom til at stå hendes hjerte nærmest gennem hele karrieren, bl.a. med mange roller i Holstebro Revyen, Randers Revyen og ikke mindst et mangeårigt engagement i Cirkusrevyen, hvor hun i 1953 lancerede visen Solitudevej, der hurtigt blev en landeplage. Elga Olga optrådte ligeledes på Casino, Betty Nansen Teatret, Fønix Teatret, Nørrebros Teater og Røde Kro Teater. Hun var gift to gange, først med en skrædder og sidenhen (i mere end 50 år) med en frisør og havde datteren Jytte Elga Olga, der også er skuespillerinde.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Elga Olga Svendsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.