Emma Mc-Kinney Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Emma Mc-Kinney Møller

Personlig information
Født Emma Neergaard Rasmussen Rediger på Wikidata
8. juli 1913 Rediger på Wikidata
Død 21. december 2005 (92 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Hellerup Kirkegård Rediger på Wikidata
Ægtefælle Mærsk Mc-Kinney Møller (fra 1940) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Emma Mc-Kinney Moller med sin mand i 1979 ved indvielsen af et Mærsk-skib navngivet efter hende.

Emma Neergaard Rasmussen (senere Emma Mc-Kinney Møller) (8. juli 191321. december 2005) var gift med skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller i 65 år. Hun var datter af entreprenøren bag Rasmussen & Schiøtz og blev gift med Mærsk Mc-Kinney Møller den 22. maj 1940 i Taarbæk Kirke. De havde kendt hinanden siden 4. mellemØregaard Gymnasium. Fra 1935-40 var hun gift med A.P. Henriksens søn.

Ægteskabet fik en noget dramatisk indledning, da de som nygifte drog til i USA, hvorfra skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller førte rederiets skibe gennem krigsårene.

I USA blev to af ægteparrets tre døtre født. Den yngste datter blev født i 1948 efter hjemkomsten til Danmark. Emma Møller var kendt for ikke at invitere pressen inden for i hjemmet i Charlottenlund. Hun stillede gerne op ved officielle lejligheder, når der var brug for det, men de sidste år blev Mærsk Mc-Kinney Møller ofte set alene. Fru Mc-Kinney Møller var de sidst år plaget af gigt og måtte bruge kørestol.

Mærsk Mc-Kinney Møller valgte den 12. august 2006 at navngive verdens på det tidspunkt største containerskib, Emma Mærsk, efter hende.

Emma Mc-Kinney Møller er stedt til hvile på Hellerup Kirkegård.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Mærsk Mc-Kinney Møller (familie)

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi