Emma Watson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Emma Watson
EmmaWatsonNov2010.jpg
Emma Watson
Fulde navn Emma Charlotte Duerre Watson
Født 15. april 1990 (25 år)
Frankrig Paris, Frankrig
Bopæl Oxford, England
Kendte roller Hermione Granger (Harry Potter-filmene),

Pauline Fossil (Ballet Shoes), Prinsesse Pea (The Tale of Despereaux)(animeret figur)

Emma Charlotte Duerre Watson (født 15. april 1990 i Paris) er en britisk skuespillerinde. Hun er mest kendt for at spille den kloge og flittige, men også lidt dirigerende pige Hermione Granger i Harry Potter-filmene. Sammen med vennerne Ron og Harry danner de et trekløver, der prøver at hindre det onde i at få magten i det magiske univers omkring Hogwarts.

Privat[redigér | redigér wikikode]

I skolen spillede Emma Watson hovedroller i forskellige stykker, f.eks. Arthur: The Young Years og The Happy Prince. Samtidig med skuespillet deltog hun i mange andre aktiviteter, inklusive "The Daisy Pratt Poetry Competition", hvor hun vandt førstepræmien i sin aldersgruppe. Harry Potter og De Vises Sten var i 2001 Watsons debut inden for professionelt skuespil. I konkurrence med mange andre piger, forventede hun ikke at blive valgt til at spille Hermione Granger. I 2007 fik hun, Daniel Radcliffe og Rupert Grint en stjerne hver på Hollywood Walk of Fame. Emma vandt også en pris som Englands lækreste teenager, da hun kun var 13 år.

Til dagligt går hun i en skole i Oxford og bor sammen med sin mor, da hendes forældre er skilt. Emma er den ældste af 7 søskende, men det er kun hendes yngre bror, med 3 års forskel, Alex, der er hendes biologiske bror.

Emma Watson skriver autografer uden for Grauman's Chinese Theatre i 2007

Tidligere liv[redigér | redigér wikikode]

Emma Watson blev født i Paris af Jacqueline Luesby og Chris Watson, som begge er britiske advokater. Emma Watson boede i Paris til hun blev 5 år. Hendes forældre blev skilt, da hun var lille. Hun flyttede med sin mor og hendes yngre bror til Oxfordshire og boede i weekenderne hos sin far i London. Emma har sagt, at hun godt kan tale fransk, men ikke så godt som hun plejede. Siden Emma Watson var seks år, har hun villet være skuespiller, og i nogle år gik hun på Oxford Theathre Arts som er en delvis skole, hvor hun studerede sang, dans og skuespil. Som 10-årig havde hun allerede spillet med i teaterstykker som Arthur: The Young Years og The Happy Prince. Emma havde ikke optrådt professionelt før Harry Potter-filmene. "Jeg havde ingen idé, om at filmserien ville blive så populær" udtalte hun i 2007 i et interview til Parade, "Hvis jeg havde vist det, ville jeg have været fuldstændig overvældet".

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Harry Potter[redigér | redigér wikikode]

I 1999 begyndte castingen til Harry Potter og de Vises Sten, filmatiseringen af J.K. Rowling's bedst sælgende novelle Harry Potter. Emma blev fundet gennem sin teaterlærer på Oxford. Producerne var imponerede over hendes selvtillid. Efter otte auditions fortalte producer David Heyman, at Emma skulle spille sammen med Daniel Radcliffe og Rupert Grint i rollerne som Hermione Granger, Harry Potter og Ron Weasley.

Udgivelsen af Harry Potter og de Vises Sten i 2001, var Emma Watsons debut. Filmen slog rekorder for billetsalg og var den højest indtjenende film i 2001. Kritikere roste Emma, Daniel og Ruperts præstationer. The Daily Telegraph kaldte Emma Watsons præstation for "beundringsværdig", og IGN skrev "hun stjal filmen". Emma Watson fik fem nomineringer for sin præstation i "De Vises Sten" og vandt prisen som Ung Skuespillerinde. Et år efter spillede Emma med i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, den anden film i serien. Emma Watson modtog Otto-prisen fra German magazine Bravo for sine præstationer.

I 2007 havde Emma Watson tjent 10 millioner euro på Harry Potter-serien.

I marts 2009 blev hun kåret som den rigeste unge skuespillerinde af Forbes.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Relaterede personer[redigér | redigér wikikode]

  • J.K. Rowling – Forfatter af bøgerne og idégiveren til handlingen
  • Daniel Radcliffe – Harry James Potter i filmene hvor han er hovedperson
  • Rupert Grint – Ronald Bilius Weasley i filmene hvor han er hovedpersons bedste ven
  • Evanna Lynch – Luna Lovegood i filmene hvor hun er ven af hovedperson
  • Tom Felton – Draco Malfoy i filmene hvor han er skole-fjende til hovedperson

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

  1. The Perks of Being a Wallflower (2012) - IMDb
  2. Christine (3 June 2014). Emma Watson is back in Toronto for ‘Regression’. onlocationvacations.com. Hentet 7 June 2014. 
  3. Jagernauth, Kevin (27 October 2014). First Look: Emma Watson In Thriller Colonia. Hentet 3 November 2014. 
  4. Hayden, Erik (January 26, 2015). Emma Watson Cast in Disney's Live-Action 'Beauty and the Beast'. The Hollywood Reporter. Hentet January 27, 2015. 

-