Employee advocacy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Employee advocacy er betegnelsen for en digital strategi, der tilsigter at gøre medarbejdere til digitale ambassadører for den virksomhed de arbejder for. At arbejde med employee advocacy forudsætter at medarbejdere og virksomhed arbejder sammen om den digitale kommunikation. At arbejde strategisk med employee advocacy fordrer derfor, at man fra virksomhedens side ønsker at styrke både virksomhedens brand og medarbejderens personlige brand.

Employee advocacy er selve disciplinen: altså selve det at engagere medarbejderne i den digitale kommunikation. Hvad medarbejderne er ambassadører for, varierer alt efter employee advocacy-strategiens formål. Typiske formål er branding, salg af produkter eller ydelser, positionering som thought leaders eller et styrket employer brand.

Employee advocacy fungerer på basis af et tillidsfuldt samarbejde mellem medarbejder og virksomhed, hvor virksomhedskommunikationen bliver sat fri blandt medarbejderne. I stedet for den tidligere styring og kontrol med kommunikationen arbejder virksomheder i større grad med at motivere, guide og vejlede medarbejdere til at kommunikere på virksomhedens vegne.

Hvis medarbejdere engagerer sig digitalt i virksomhedens brand, er de med til at sprede virksomhedens budskaber via deres personlige sociale netværk. Det kan de typisk gøre ved selv at bidrage og sprede deres faglige viden med virksomhedens brand i ryggen - eller ved at dele oplevelser fra arbejdsdagen eller opdateringer, som kolleger eller virksomhed producerer.

Disciplinen er især blevet aktuel som led i, at de store sociale platforme har gjort det dyrere og sværere for virksomheder at udkomme med budskaber digitalt. Det faktum, sammenholdt med at vi som mennesker generelt i højere og højere grad lytter til andre mennesker (word of mouth) og i mindre grad til virksomheder eller brands, gør at virksomheder er nødt til at bruge rigtige mennesker som afsendere af deres kommunikation. Autentisk indhold vinder i kampen om forbrugernes opmærksomhed.