English Heritage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
English Heritages flag på Stokesay Castle.

English Heritage er en britisk offentlig instans med ansvar for at bevare og administrere historiske monumenter i England og for administration af bygningsfredning.

Den er mest kendt for at adminstrere en lang række historiske og arkæologiske steder, fra Stonehenge til verdens ældste jernbro. Den har også ansvar for konservering, rådgivning, registrering og fredning af historiske miljøer.

English Heritage arbejder sammen med English Nature, som har ansvar for miljøfredningssager som ikke involverer menneskeopførte monumenter. Begge vejleder relevante ministre. English Heritage har ansvaret for registrering af bevaringsværdige bygninger og registrerede oldtidsminder, og ejer flere af disse. Etaten samarbejder også med private ejere, sådan at flere monumenter ejes privat men gøres tilgængelig for offentligheden af English Heritage.

Etaten har også en medlemsorganisastion. Medlemmer får visse fordele, som fri adgang til alle monumenter som administreres af English Heritage. De har ingen del i driften af etaten, som bestemmes af regeringens politik; medlemskabet ses som et støttemedlemskab. Udover medlemskabet og tilskud fra regeringen finansieres etaten af entrébetaling ved mange af sine ejendomme.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Kunst og kultur Stub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.