Eniro

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 24. sep 2014, 10:46 af Nico (diskussion | bidrag) Nico (diskussion | bidrag) (exit eksterne henv. i tekst , småedit)
Spring til navigation Spring til søgning

Eniro er en svensk medievirksomhed, der i Danmark driver internet-søgetjenesterne Krak, De Gule Sider, Eniro og udgiver telefonbøger. Eniro blev grundlagt i år 2000 ved et frasalg af Telias datterselskaber, der beskæftigede sig med telefonbogstjenester.

Eniro Danmark udgiver telefonbøger, hvor de mest kendte er Den Røde Lokalbog og Mostrup Vejviser, men også andre lokale telefonbøger som Elbo Telefonnøgle, Viborg:Bogen med flere. Eniro Danmark udgiver også Kraks Kortbøger og Mostrups Kommunal Håndbog.

Eniros internet-søgetjenester ligger i top 10 på FDIM’s liste. Portalen SOL er også en del af Eniro, her kan der blandt andet føres online debat og gruppesamarbejde. Eniro er også vært for Nyheds-Index, hvor der kan søges på links frem for søgeord, samt en søgemaskine for mobiltelefoner.

I år 2011 oprettede Eniro en afdeling med fokus på online tilstedeværelse for store og små virksomheder med navnet Krak Media Group der producerer bl.a. hjemmesider og Google marketing.

I Danmark har Eniro 350 medarbejdere med hovedkontor i Søborg og lokalkontor i Århus.

Eniro Danmark er en del af den svenske Eniro koncern, som er børsnoteret. Eniroaktien (ENRO) har været registreret på Stockholm Stock Exchange siden 2000. Eniro koncernen har ca. 3.500 ansatte. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Stefan Kercza er Præsident og CEO. Formanden for bestyrelsen er Lars Berg. Eniro har aktiviteter i Sverige, Norge, Finland, Danmark og Polen.

Ekstern henvisning