Eqalugaarsuit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Eqalugaarsuit (Grønland)
Blue pog.svg
Eqalugaarsuit
Placering på Grønland.
Placering på Grønland

Eqalugaarsuit (lokaliseret ca. 60.37°N, 45.54°V) er en grønlandsk bygd, som 1. januar 2020 havde 48 indbyggere samt 26 indbyggere på nærliggende fåreholderstationer.[1] Den hørte tidligere under Qaqortoq Kommune, nu kommune Kujalleq.

I perioden 1984-1986 var ansat en erhvervskonsulent i Qaqortoq Kommune, som i den egenskab udførte en række udviklingsopgaver, blandt andet i Eqalugaarsuit. Denne lille bygd var på mange måder velfungerende, især fordi fiskeri- og jagtmulighederne var gode, både for så vidt angår torsk, laks, sæler og hvaler.

I bygden fandtes en række ildsjæle, som på forskellig vis tog initiativer for at forbedre levevilkårene. En af ildsjælene var førstelæreren, der bl.a. stillede sig i spidsen for en andelsforening, hvis formål var at etablere en fiskeindustri. Det var her, at erhvervskonsulenten kom ind i billedet. Efter flere besøg i bygden, hvor uendelig mange af bygdebeboerne gav deres besyv med, vurderede denne, at en mulig etablering af en mindre fiskeindustri skulle undersøges til bunds. (Fortsættes, hvornår vides ikke)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Grønlandsk geografiStub
Denne artikel om grønlandsk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 60°37′20″N 45°54′35″V / 60.6222°N 45.9097°V / 60.6222; -45.9097

  1. ^ http://stat.gl/dialog/mainTheme.asp?lang=da&sc=GF&tname=BE