Erik Juhl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Erik Juhl
Født 22. april 1939 (85 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Læge Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Erik Juhl (født 22. april 1939 i København) er en dansk speciallæge, tidligere administrerende direktør for det daværende Hovedstadens Sygehusfællesskab og fra 2008 formand for ekspertpanelet vedrørende sygehusinvesteringer; det såkaldte Erik Juhl-udvalg.

Juhl tog lægevidenskabelig embedseksamen fra Københavns Universitet i 1966 og medicinsk doktorgrad fra Aarhus Universitet blot fire år senere. I 1975 kom han til Hvidovre Hospital som overlæge i hepatologi, men han fra 1978 virkede som cheflæge samme sted. Han var derudover gennem 19 år – fra 1980redaktør for Ugeskrift for Læger.

Det er imidlertid som administrator og forhandler, Erik Juhl har gjort sig mest bemærket – først fra 1989 som lægefaglig direktør for Københavns Hospitalsvæsen, der senere skiftede navn til Københavns Sundhedsvæsen og fra 1995 som administrerende direktør for Hovedstadens Sygehusfællesskab. Her var han indtil 2002, hvor han blev overlæge ved Hvidovre Hospitals enhed for patientsikkerhed. I 2004 blev han forskningschef i Lundbeckfonden.

Siden 2008 har han været formand for det ekspertudvalg, der er kendt som Erik Juhl-udvalget, som blev nedsat af den daværende regering, og som har til opgave at komme med forslag til sygehusinvesteringer. I 2007 fungerede han desuden som statsminister Anders Fogh Rasmussens personlige rådgiver i forbindelse med kvalitetsreformen.

2005 blev han Ridder af Dannebrog.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.