Erik Lund (borgmester)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Text document with shapes.svgCV
Denne artikel ligner et CV og bør forbedres, så det bliver en encyklopædisk artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Erik Lund (født 19. august 1948) var i perioden 1. december 2008-31. december 2013 borgmester i Allerød Kommune, og har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1. januar 1994.

Erik Lund er p.t. medlem af økonomiudvalget.

Erik Lund har tidligere været medlem af Kultur- og Planudvalget, Kultur- og idrætsudvalget, samordningsudvalget for børn, unge og idræt, Børn- og ungeudvalget, næstformand for Skole- og Ungdomsudvalget, Børneudvalgsformand og formand for Klima- og miljøudvalget. Efter kommunalvalget i 2005 har Erik Lund været medlem af Samordningsudvalget for børn, unge og idræt og viceborgmester indtil han den 1. december 2008 blev borgmester i Allerød.

I perioden 1. januar 2016 - 31.december 2017 har Erik Lund været medlem af Regionrådet i Region Hovedstaden, hvor han var gruppeformand for den konservative regionsrådsgruppe, medlem af forretningsudvalget, erhvervs- og vækstudvalget, IT-udvalget og psykiatriudvalget.

Erik Lund er medlem af Skatteankenævnet.

Erik Lund er tidligere bestyrelsesmedlem i HMN Naturgas.

Erik Lund er tidligere medlem af repræsentantskabet i Movia.

Erik Lund er gift og har fire børn (Jesper 1968, Mikkel 1972, Line 1994 og Amanda 2000), ni børnebørn og to oldebørn.

Erik Lund er uddannet i skattevæsenet (pantefoged, skatteligning og arbejdsgiverkontrol).

Erik Lund har været inkassochef i Helsingør kommune, i Københavns kommune og i SKAT København har han som medlem af direktionen haft ansvaret for inddrivelsen og for erhvervsligningen.

Erik Lund har været landsformand i Foreningen af Pantefogeder i Danmark (Pantefogedforeningen), og har i perioden 1988 – 1992 været landstræner for handicaplandsholdet i bordtennis. I 1992 deltog Erik Lund i OL i Barcelona som landstræner for handicaplandsholdet.