Erik Terkelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Erik Terkelsen (3. juli 1926 i Esbjerg1. juli 2006 smst) var en dansk fodboldspiller.

Han startede som ung med at spille fodbold i FDF og blev efterfølgende medlem af Esbjerg KFUM. Som 16-årig skiftede han til Esbjerg fB. Han var en stor spiller i Esbjerg og han blev med det høje kampantal, på 382 kampe fra 1945-61, placerede på en 6. plads over flest klubkampe i Esbjerg fB.

Erik Terkelsen debuterede på A-landsholdet som 23-årig, hvor han spillede venstre half i kampen mod "Boston". Det var dog først i 1952, at han blev fast mand, men i højre side, da den venstre allerede var optaget af Steen Blicher. Erik var med i alle 3 OL-kampe i 1952. Efter en pause på 3 år, sluttede han sin karriere på A-landsholdet med 3 kampe i 1956/57. I alt spillede han 17 kampe på landsholdet.

Erik Terkelsen var murer, og det gav ham – naturligt nok – navnet "Murer", som han blev kendt under. Erik har været med til at bygge bl.a. Sædding Kirke og – selvfølgelig – EfB's klubhus.

Han var hele sit liv bosat i Esbjerg med sin kone Margit. Sammen havde de to døtre hvoraf den yngste blev gift med Ole Madsen, der ligesom svigerfar også kom på A-landsholdet.

Erik Terkelsen døde blot 2 dage før sin 80 års fødselsdag på Esbjerg sygehus.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]