Erlend Loe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Erlend Loe
Foto: Jarle Vines

Erlend Loe (født 24. maj 1969 i Trondheim) er en norsk romanforfatter, oversætter og filmmanuskriptforfatter. Han har tidligere arbejdet på en psykiatrisk klinik og været freelancer ved den norske Adresseavisen. Erlend Loe bor og arbejder i Oslo.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Loe er cand.mag. i folkemindevidenskab, filmvidenskab og litteraturvidenskab og har derudover en uddannelse som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i København. Desuden har han været på Kunstakademiet i Trondheim en kort periode. Loe aftjente sin værnepligt som militærnægter i teatergruppen Stella Polaris, hvor han var skuespiller og altmuligmand. Her fandt han ud af at teater absolut ikke var noget for ham.

Han debuterede i 1993 med bogen Tatt av kvinnen (Dansk: Kvinden flytter ind (2007)). 1994 udkom børnebogen Fisken, som var den første bog der blev oversat til dansk (1995). Loe har en speciel skrivestil som efter bogen Naiv.Super. ofte bliver karakteriseret som naivistisk. Han bruger ofte virkemidler som ironi, overdrivelse og humor. Hovedpersonene i bøgerne er ofte lidt småsære personer med egne tanker om livet.

Hans bøger er oversat til dansk, svensk, finsk, estisk, islandsk, hollandsk, tysk, polsk, russisk, slovakisk, engelsk, italiensk, fransk og portugisisk.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Priser[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]