Esben Selvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Esben Selvig

Personlig information
Pseudonym The Dane,
Dansken Rediger på Wikidata
Født Esben Ullbæk Bundgaard-Jørgensen Selvig Rediger på Wikidata
17. juni 1978 (45 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tv-personlighed, musiker Rediger på Wikidata
Genre Rap Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Esben Selvig (født 1978 i København, Danmark) bedre kendt som Dansken (Dansk: Danskeren), er en tidligere norsk rapper og var medlem af det norske hiphopband Klovner i Kamp.

Konger i Kamp[redigér | rediger kildetekst]

Han var oprindeligt dansker, men flyttede senere til Norge og blev norsk statsborger. Esbens kunsternavn er et symbol på hans herkomst. Esben rapper ikke på dansk, men han fremhæver elementer fra Danmark i nogle tekster, bl.a Konger i kamp såsom, Christian IV. I denne sang redegøre han også for sine synspunkter om kontrasten mellem Skandinaviens tre lande, Danmark, Norge og Sverige.

Klovner i Kamp[redigér | rediger kildetekst]

Efter den oprindelige duo Klovner i Kamp bestående af Aslak Hartberg (Alis) og Sveinung Eide (Dr. S), startede tilbage i 1994, tilsluttede han sig bandet kort tid efter, hvilket gjorde bandet til en trio. I 2000 tilsluttede DJ'en Thomas Gullestad (Goldfinger) sig som fjerdemand, som begyndte at lave beats til gruppens sange. I 2006, blev gruppen opløst. Som afsked afholdte de en stor turne i sommeren 2006, hvor de tog rundt i Norge og optrådte med deres bedste sange.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]