Spring til indhold

Espe-Vantinge-Hillerslev Pastorat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Espe-Vantinge-Hillerslev Pastorat er et dansk pastorat, beliggende i Midtfyn Provsti i Fyens Stift. Pastoratet blev oprettet, da Hillerslev og Øster Hæsinge blev delt og Hillerslev lagt til Espe-Vantinge Pastorat i 1990.

Følgende præster har gjort tjeneste i Espe-Vantinge-Hillerslev Pastorat:

Præst Start Slut
Anne-Mette Brandt 1990 2007
Sigrid A.M. Hougaard 2007 2017
Jørgen Mose Laursen Januar 2018 6. januar 2019
Simon Langeskov Jylov 6. januar 2019

Pastoratets geografi

[redigér | rediger kildetekst]

Pastoratet består af Espe Sogn, Vantinge Sogn og Hillerslev Sogn. Der hører 3 kirker til pastoratet. Disse er Espe Kirke, Vantinge Kirke og Hillerslev Kirke.

I Espe Sogn findes foruden landsbyen Espe også landsbyen Findinge og områderne Lydinge, Lydinge mølle, Espe Højlod og Granly (som nok må betegnes som en del af Findinge). I Espe ligger der en større kommuneskole.

I Vantinge Sogn findes foruden landsbyen Vantinge og området Palleshave, som dog er placeret i både Vantinge og Gestelev Sogn.

I Hillerslev sogn findes foruden landsbyen Hillerslev også landsbyerne Højrup, Sallinge og Nybølle samt området Sallingelunde. I Hillerslev by er der friskolen Hjemly og idrætsefterskolen Hjemly. Desuden findes der et kommunalt center.

Pastoratets demografi

[redigér | rediger kildetekst]

I 2019 var der i pastoratet 2075 indbyggere, hvoraf 1836 er medlemmer af Folkekirken. Tallene fordeler sig som følgende: Espe 918 (834), Vantinge 299 (256), Hillerslev 856 (746). I parentes ses folkekirkemedlemmer.

Kildeangivelser

[redigér | rediger kildetekst]
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.