Eva Ree

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Eva Rée Hinrichsen)
Eva Ree
Født Eva Olga Ree Jensen Rediger på Wikidata
30. august 1920 Rediger på Wikidata
Esbjerg, Danmark Rediger på Wikidata
Død 21. juni 2009 (88 år) Rediger på Wikidata
Politisk parti Venstre Rediger på Wikidata
Far Knud Rée Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Redaktør, journalist, politiker Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver DR Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Eva Olga Ree Hinrichsen f. Ree Jensen (30. august 1920 i Esbjerg21. juni 2009) var en dansk journalist, redaktør og politiker.

Ree, der var datter af redaktør Knud Ree, blev efter studentereksamen uddanent journalist fra dagbladet Vestkysten. Senere blev hun ansat ved Berlingske Aftenavis og i 1945 til B.T.. Senere kom hun til DR som den første kvindelige journalist nogensinde. Hun blev programredaktør i aktualitets- og oplysningsafdelingen i 1961. I 1964 blev hun programredaktør og chef for P3. Fra 1974 til 1984 var hun programredaktør i nyheds- og aktualitetsafdelingen og redaktør for indvandrerstoffet. Hun forlod DR i 1994.

Eva Ree havde desuden en politisk karriere. Hun var folketingsmedlem fra 1966 til 1971, valgt for partiet Venstre. Hun markerede sig bl.a. som modstander af Danmarks NATO-medlemskab og var ivrig tilhænger af at nedsætte valgretsalderen til 18 år.

Kildeangivelser[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]