Færøernes Videnskabelige Selskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Færøernes Videnskabelige Selskab (færøsk: Føroya Fróðskaparfelag, afledt af fróðskapar "kundskab, lærdom, videnskab" og felag "fællesskab, selskab, forening") blev grundlagt i 1952 med det hovedmål at skabe et sted for videnskab og forskningFærøerne.

Selskabet udgav fra starten sit eget videnskabelige tidsskrift Fróðskaparrit (afledt af rit "skrift, værk") med undertitlen Annales Societatis Scientiarum Færoensis.

Et konkret resultat af selskabets bestræbelser blev Færøernes Videnskabssæde (Fróðskaparsetur Føroya, Academia Færoensis) – stiftet i 1965. Akademiet fik i 1967 fælles adresse med Fiskerilaboratoriet (Fiskirannsóknarstovan) og Fiskeindustrilaboratoriet (Fiskiídnaðarstovan). Ved en lovændring i 1987 fik akademiet universitetsstatus. [1]

Færøernes Videnskabelige Selskab er sammen med Institut for færøsk sprog og litteratur (Føroyamálsdeildin) involveret i udgivelsen af ordbøger og en større færøsk grammatik.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Forening eller organisationSpire
Denne artikel om en forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.