Félix Sesúmaga

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Félix Sesúmaga Ugarte (12. oktober 189824. august 1925) var en spansk fodboldspiller som deltog i de olympiske lege 1920 i Antwerpen.

Sesúmaga var med på det spanske fodboldhold som kom på en andenplads i den olympiske fodboldturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Der var fjorten hold, der deltog i fodboldturneringen som blev afviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgien og Tjekkoslovakiet mødtes i finalen på det olympiske stadion i Antwerpen. Belgien førte kampen med 2-0 i slutningen af første halvleg, da spillerne fra Tjekkoslovakiet forlod banen i protest mod dommeren. Tjekkoslovakiet blev diskvalificeret og Belgien blev olympiske mestre i fodbold.

Spanien, som havde tabt kvartfinalen til Belgien fik en ny mulighed for at spille om sølvmedaljerne efter at Tjekkoslovakiet blev diskvalificeret og Frankrig, som tabte semifinalen mod Holland var rejst hjem. Spanien vandt over Sverige med 2-1 og over Italien med 2-0 og var dermed kvalificeret til at møde Holland i en kamp om sølvmedaljerne. Spanien vandt sølvfinalen over Holland med 3-1 på det olympiske stadion i Antwerpen 5. september 1920.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FodboldStub
Denne biografi om en spansk fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi