Füsun Eriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Text document with shapes.svgCV
Denne artikel ligner et CV og bør forbedres, så det bliver en encyklopædisk artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Füsun Eriksen, født i 1967 i Tyrkiet. Dansk-Tyrkisk filmfestival direktør, skuespiller og reklamekonsulent der er bosat i København, Danmark. Hun er uddannet på Istanbul Universitet, Engelsk og Økonomi i Istanbul 1986-1992 og Tiyatrokare Teaterskole 1990-1992.

Füsun Eriksen er CEO for Artopia som arbejder på udvikling af en ny medieplatform for børn samt forskellige projekter indenfor den kreative sektor. Fra 2007-2016 var hun den kunstneriske og administrative leder af BUSTER Københavns Internationale Filmfestival for Børn og Unge. Füsun Eriksen er kvinden bag succesen med udvikling af nye initiativer og projekter nationalt og internationalt. Hun arbejdede i mange år i reklame- og film branchen for forskellige agenturer, Warner Brothers / RCA Columbia Pictures og senere som PR, Marketing & Festival manager for Trust Film Sales / Zentropa, hvor arbejdede for blandt andet for; Lars von Trier, Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Lone Scherfig, Per Fly, Anders Morgenthaler, Lukas Moodysson og Simon Staho.

Füsun Eriksen er foredragsholder og jurymedlem ved forskellige filmfestivaler og en aktiv rådgivende bestyrelsesmedlem i Danske Kulturinstitut, TeaterKUNST og CarneCity. Hun er gift med musiker, komponist Søren Siegumfeldt Eriksen og mor til musiker, komponist, skuespiller Arto Louis Eriksen og Mingus Eriksen.

Artikler: https://www.kristeligt-dagblad.dk/mennesker/tyrkisk-vulkan-elsker-boernefilm]

https://www.avisen.dk/blogs/biomadsen/buster-interview-fuesun-eriksen-man-skal-respektere_46918.aspx

http://www.dfi.dk/nyheder/filmupdate/2011/maj/tid-til-udvikling.aspx

https://www.information.dk/2007/07/rollen-stakkels-taknemmelig-glad

[https://www.kristeligt-dagblad.dk/mennesker/tyrkisk-vulkan-elsker-boernefilm http://www.imdb.com/name/nm1570732/ http://www.gazette.dk/?p=2584]

https://www.dr.dk/presse/danskerne-er-middelmaadige-flokdyr-uden-ambitioner

http://avm.dk/nyhed/visnyhed.php?nyhedsnummer=1732

http://www.tv2lorry.dk/nyheder/02-07-2011/1930/nye-danskere-i-front-fusun-eriksen

http://cphfilmfestivals.dk/ciff/ciff/index.php-artikel=409.html

http://nordjyske.dk/nyheder/succes-for-vinterbergs--dear-wendy--paa-berlinalen/ac9b6088-7e77-49d9-9165-49cc8ab7d9ed/112/1513