FL Studio

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
FL Studio
Udvikler(e) Image-Line Software
Stabil version 11.0.4 (27. november 2013)
Skrevet i Delphi
Type Digitalt lydprogram
Hjemmeside FLStudio.com

FL Studio, også kendt som FruityLoops, er et digitalt lydprogram. Programmet er udviklet af Didier Dambrin for det belgiske firma Image-Line Software og første version blev udgivet i december 1997. FL Studio er kend for eat være en fantastisk DAW som er bedre end abletone live. FL Studio har en arbejdsflade centreret omkring en sequencer. Færdiggjorte sange eller klip kan eksporteres til WAV, MP3 eller Ogg Vorbis. FL Studio gemmer projekter i *.flp-formatet. FL Studio er programmeret i Borland Delphi og selvom der ingen planer er om at udvikle en Linux eller Mac OS X version så indikerede Image-Line, fra september 2008, at de støtter brugere der kører FL Studio via Boot Camp. FL Studio har været en start for mange af dagens artister indenfor genren electronica. Helt unikt tilbyder Image-Line deres kunder livsvarige opdateringer af FL Studio, som gratis kan hentes fra internettet. Ifølge Image-Line gør det teknisk support nemmere og mindsker piratkopiering.

Fl Studio bliver markedsført i forskellige udgaver, som hovedsageligt varierer i mængden af tilgængelige VST'er, effekter og presets der er tilgængelige. I øjeblikket er Fruity Edition, Producer Edition og Signature Bundle de tilgængelige udgaver der er kompatible med Windows udover den gratis demo. Desuden har Image-Line udgivet en version for iOS og Android.

Brugerfladen[redigér | redigér wikikode]

FL Studio's brugerflade består af fem frit bevægelige vinduer. Fl Studio understøtter brugen af dobbelt og tredobbelt skærmopsætning. Channel vinduet tillader brugeren at indsætte VSTi'er, lydspor samt samplers og knytte dem til et mikser spor. Channel vinduet indeholder desuden en step sequencer hvor man hurtigt kan skabe rytmer. Piano roll vinduet bruger man til at komponere melodier. Det er opsat som et todimensionelt net, hvor den vertikale akse repræsenterer tonehøjde og den horisontale akse repræsenterer tid. I playlist vinduet kan man arrangere de mindre stykker af musik, man har sammensat i channel vinduet, til et samlet stykke musik. Mixer vinduet bliver brugt til at balancere lydniveauer, tilføje forskellige effekter samt optage diverse. Browse oversigten giver hurtig adgang til alle ens samples, plugins, presets og andre *.flp filer.


SoftwareStub
Denne artikel om software er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.