Fallout

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fallout
Del af Fallout-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Black Isle Studios
Udgiver Interplay
Serie Fallout
Designer Christopher Taylor
Tim Cain
Producent Tim Cain
Brian Fargo Rediger på Wikidata
Programmør Chris Jones Rediger på Wikidata
Komponist Mark Morgan
Distributør Good Old Games
Steam
Humble Store Rediger på Wikidata
Udgivet 30. september 1997
Seneste version 1.1 (21. november 1997)
Genre RPG
Spiltype Singleplayer
Platforme MS-DOS
Windows
Mac OS
Medier 1x CD-ROM
Aldersgrænse Den Europæiske Union PEGI: M (Mature)
USA ESRB: M (Mature)
Tyskland USK: 16+
Storbritannien ELSPA: 15+
New Zealand OFLC: R16
Australien OFLC: M15+
Fallout–kronologi
Fortsættes i Fallout 2
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Fallout er det første spil i Fallout serien af RPG computerspil. Spillet er udviklet af Black Isle Studios og udgivet af Interplay i 1997. Spillet er kendt for sin post-apokalyptiske stemning og yderst sorte humor. Spillet gør i personskabelses fasen brug af SPECIAL Systemet. Efterfølgeren Fallout 2 udkom i 1998. Spillets handling foregår på USAs vestkyst i 2161 efter en voldsom 3. Verdenskrig ført med atomvåben har lagt jorden stort set øde.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Man starter spillet som en indbygger,(som går under navnet Vault Dweller i senere Fallout spil), der har boet hele sit liv i atombunkeren Vault 13. Da computeren, der styrer vandforsyningen bryder sammen, bliver denne indbygger udvalgt af bunkerens 'Overseer' til at opsøge verden udenfor bunkeren for at finde en chip til at reparere computeren med. Det er under denne jagt, at han til sin rædsel opdager, at en mutanthær er på vej imod hans bunker for at dræbe alt liv. Han opsøger derefter mutanthærens leder 'The Master' og dræber ham og ødelægger mutanternes base. Da indbyggeren vender tilbage til Vault 13, bliver han modtaget af Overseer'en, der fortæller, at han har ændret sig så meget psykologisk efter mødt verden udenfor, at han af sikkerhedshensyn ikke kan blive i Vault 13. Indbyggeren bliver derefter udvist til ødemarken.

Hvis spilleren har opført sig yderst ondskabsfuldt igennem hele spillet eller har evnen 'Bloody Mess', udløser det en alternativ slutning, hvor indbyggeren trækker sit våben og gennemhuller Overseer'en.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.