Faraos cigarer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler tegneseriealbummet Faraos cigarer, ikke at forveksle med den københavnske tegneseriebutik Faraos Cigarer.
Faraos cigarer
Originaltitel Les cigares du pharaon
Forfatter Hergé
Oversætter Jørgen Sonnergaard,
Niels Søndergaard
Illustrator Hergé
Serie Tintin (serie)
Forlag Casterman, Carlsen Comics, Cobolt
Udgivelsesdato 8. december 1932 – 8. februar 1934
Forgænger Tintin i Amerika (1934)
Fortsættes i Den Blå Lotus (1936)

Faraos cigarer (fransk originaltitel Les cigares du pharaon) er det fjerde album i tegneserien om Tintins oplevelser. Det er skrevet og tegnet af den belgiske tegneserieskaber Hergé til den belgiske avis' Le vingtième siècles børneudgave Le petit vingtième, hvor den blev udgivet i mindre stykker fra december 1932 til februar 1934. Herefter blev den udgivet i sort-hvid samme år og i farver i 1955.

Historien fortæller om den unge reporter Tintin og hans hund Terry, der på et krydstogt til Shanghai stifter bekendtskab med en arkæolog. De tager til Egypten, hvor de afdækker faraoer, der er fyldt med døde egyptologer og kasser med cigarer. I deres søgen efter svar på mysteriet krydser de Arabien, når at blive skibbrudden på havet inden de kommer til Indien, hvor arkæologen bliver vanvittig og med hjælp fra maharajaen af Rawapoutalah afslører han en international bande narkosmuglere.

Vanvidsgiften, der også er med i Den Blå Lotus, har en fremtrædende betydning.

Albummet fulgte efter Tintin i Amerika fra 1932, og det blev ligesom det foregående en kommerciel succes. Hergé fortsatte plottet i Den Blå Lotus fra 1936. Analyser af historien fokuserer på dens innovation og for at introducere flere figurer som kommer til at gå igen i fremtidige historie; Dupond og Dupont og skurken Rastapopoulus.

Allan Thompson, som senere optræder som skurk i flere andre historier, har en kort optræden.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.