Farshad Kholghi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Farshad Kholghi
Født 13. maj 1971 (53 år)
Teheran
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Farshad Kholghis hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Farshad Kholghi (født 17. maj 1971 i Iran) er en dansk-iransk debattør, skuespiller og foredragsholder.

Han flygtede i 1984 da han var 13 år, sammen med sin bahaifamilie [1] fra Iran til Danmark. Noget han ofte på TV og i skrevne artikler gør opmærksom på.[2] I Danmark er han en meget benyttet foredragsholder og er kendt for de humoristiske og inspirerende fortællinger. Farshad Kholghi har medvirket i flere teaterstykker, revyer og shows og er fast medlem af comedy-gruppen "Pejseshowet". I 2015 debuterede han i selskab med Gordon Kennedy, Joachim Knop og Mikkel Schrøder Uldal med et nyt musikalsk comedy-show "Den nøgne sandhed" om mænd over 40, parforhold, sex og inkontinens. Derudover har han blandt andet medvirket i en række kendte film som for eksempel Nordkraft og Pizza King [3] og i tv-satireprogrammer som OPS[4] og Yallahrup Færgeby.

Farshad Kholghi har med artikler i blandt andet metroXpress [5] og Berlingske Tidende[6] deltaget i den offentlige debat om især islam og integration. Han har skrevet bogen "Verden er ét land" (2007), som handler om opvæksten i Iran, flugten til Danmark og hans egne oplevelser omkring integration i et nyt land. Han har også skrevet den tragikomiske faktionsbog "Tre gange dagligt mod depression" (2011), om kærlighed, sex og angst. Farshad skrev i flere år indlæg i Jyllands-Posten, den såkaldte "Stikpillen", hvor han skrev en satirisk, provokerende kort tekst med aktuelle samfundsrelevante vendepunkter.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Film[redigér | rediger kildetekst]

Tv[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Muslimske Hamid El Mousti vil fjerne Farshad Kholghi, der kritiserer islam Arkiveret 29. december 2006 hos Wayback Machine [kilde mangler]
  2. ^ "Foredrag Farshad Kholghi". tilstarkiv.dk. Arkiveret fra originalen 3. maj 2007. Hentet 27. april 2007.
  3. ^ * Farshad KholghiInternet Movie Database (engelsk)
  4. ^ Oplysning om Perkerne til Samfundet Arkiveret 27. april 2007 hos Wayback Machine  (Webside ikke længere tilgængelig)
  5. ^ Bistandsmentalitet  (Webside ikke længere tilgængelig)
  6. ^ Farshad Kholghi (22. juni 2006). "Farshad Kholghi: Sig nej til frihedens fjender". Berlingske.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Farshad Kholghi kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.