Fatima al-Zahra

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Fatima (i forgrunden) under et jødisk bryllup hvor hun modtager en pakke fra englen Gabriel (i grønt). De andre på billedet er Muhammed (til højre) og Aisha (ved siden af ham)

Fāṭima al-Zahra (persisk: فاطمه زهرا, arabisk: ‏فاطمة الزهراء) eller bare Fāṭima (f. 605 el. 615d. 632) (oftest transskriberet som Fatima el. Fatimah), var profeten Muhammeds og Khadijas førstefødte datter, ægtehustru til Imam Ali og fader til Imam al-Ḥasan og Imam al-Ḥusayn samt en af de fem medlemmer af Ahl al-Bayt.

Hendes far tildelte hende et stykke jord ("Fadak"). Imidlertid ville Abu Bakr og Umar ikke acceptere denne overdragelse efter faderens død. De mente, at Muhammed ikke videregav noget til hverken deres slægt eller andre personer relaterede til dem.

Fatima og hendes mand Imam Ali var kendt for at have været filantropiske.

Efter Muhammeds død græd Fatima meget og sørgede over hans død. Hun græd efter sigende så meget, at folk ikke kunne tåle det og bad hendes mand om at finde en løsning. Derfor byggede han et lille hus til hende ved faderens grav for ikke at forstyrre naboerne og byen.

Islam Stub
Denne islamartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.