Fedtmule og søn 2 - en ekstrem fedtmulefilm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fedtmule og søn 2 - en ekstrem fedtmulefilm
Overblik
Genre Animationsfilm,
coming-of-age historie,
buddyfilm Rediger på Wikidata
Instrueret af Douglas McCarthy Rediger på Wikidata
Musik af Steve Bartek Rediger på Wikidata
Distributør Walt Disney Studios Home Entertainment Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 29. februar 2000 (USA),
29. februar 2000 (Canada),
8. maj 2000 (Storbritannien),
20. april 2002 (Sverige) Rediger på Wikidata
Længde 76 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USA Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Fedtmule og søn 2 - en ekstrem fedtmulefilms hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Fedtmule og søn 2 - en ekstrem fedtmulefilm (An Extremely Goofy Movie) er en amerikansk animationsfilm fra 2000 som blev produceret af The Walt Disney Company og distribueret af Buena Vista Distribution. Den er en direkte efterfølger til Fedtmule og søn fra 1995, som viderefølger TV-serien Max og Mule.

Filmen handler om Max som skal starte på college, og Fedtmule som slutter sig til det samme college, eftersom han aldrig har taget eksamen.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Det er en vigtig tid i Max' liv eftersom han skal starte på college med sine bedste venner Per Junior og Bobby. Hans store målsætting er at vinde college X-Games med sine venner. Da de ankommer til colleget, bliver Max lagt mærke til af «Gamma Mu Mu»-broderskabet, som er de regerende X-Games-mestre. Deres leder, Bradley, inviterer Max til at slutte sig til sit broderskab, men Max nægter hvis han ikke kan få sine venner med. En fejde starter dermed mellem Max og Bradley's hold, og de indgår et væddemål som går ud på at taberne skal tørre svedden af med et håndklæde til det sejrende hold. Samtidig bliver Fedtmule fyrret fra sit job på grund af et uheld han forårsager på fabrikken han arbejder på. Han klarer ikke at få sig et ny job, siden han kun tilbragte tre år på college og aldrig modtog bevis det sidste år. Til Max' fordærvelse, slutter Fedtmule sig til det samme campusen for at opnå beviset. Eftersom Max ikke vil have Fedtmule på sit X-Games-hold, overtaler han ham til at komme med i det konkurrerende «Gamma Mu Mu»-broderskabs-hold, noget Fedtmule går med til. I tillæg bliver Fedtmule kendt med collegebibliotekaren, Sylvia Marpole, som deler hans nostalgiske lidenskab for 1970'erne. Romancen blomstrer mellem Fedtmule og Sylvia, og de bestemmer sig for at gå på en date den kommende lørdag.

I den første runde af X-Games-semifinalen, slår Fedtmule Max på grund af at Bradley implementerede en lille raket under Fedtmules skateboard. Max bliver rasende og forlanger at Fedtmule skal holde sig væk fra ham og få sig sit eget liv. Dette får Fedtmule til at miste fokus på livet, da han dumper termineksamen og glemmer sin date med Sylvia. Han genoptager eventuelt fokus igen og slår sig sammen med Sylvia, som hjælper ham med at studere til at tage eksamen om igen. Han bestemmer sig også for at slutte på Gamma-holdet og ikke at deltage i X-Games i det hele taget. Men efter at han får at vide at Gammaerne planlægger at snyde i finalen, forsøger han at advare Max, som bare ignorerer ham. Under X-Games-finalen, snyder Bradley og Gammaerne flere gange på forskellige måder, men de bliver aldrig opdaget. Lige før finale-løbet, efter at Gammaerne får Per Junior ud af konkurrencen, spøger Max, Fedtmule om at komme med på sit hold. Han gør dette for at undgå at blive diskvalificeret for at være et ufuldstændig hold, og Fedtmule slutter sig til holdet. I det sidste løb mislykkes en af Bradleys snyde-manøvre da et skilt til X-Games-logoet falder over Tank. Bradley fortsætter løbet, mens Max og Fedtmule bestemmer sig for at hjælpe Tank. De kommer helskindet ind i løbet igen, og Tank hjælper Max med at blive sejrherren. Efter terminen er omme, modtager Fedtmule diplomet og forlader Max sammen med Sylvia.

Rollebesætning[redigér | rediger kildetekst]

Brad Garrett lagde stemme til «Tank» i den engelske version.
Rolle Originalstemme Dansk stemme
Fedtmule Bill Farmer Johan Vinde
Max Jason Marsden Christian Potalivo
Sorteper Jim Cummings Lars Thiesgaard
Per Junior Rob Paulsen Jonathan Göransson
Robert «Bobby» Zimuruski Pauly Shore Laus Høybye
Bradley «Brad» Bestevest III Jeff Bennett Jens Jacob Tychsen
Tank Brad Garrett Peter Røschke
Beret Babe Vicki Lewis Sofie Gråbøl
Sylvia Marpole Bebe Neuwirth Jette Sievertsen
Kommentator Timm Mehrens
Dame på Arbejdsformidler Susanne Lundberg


Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Fedtmule og søn 2 vandt prisen for «Best Animated Home Video Production» og blev nomineret til «Best Voice Acting by a Male Performer» ved den 28. Annie Awards-uddelingen i 2000.


Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]