Figurer fra Crash Bandicoot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mergefrom.svg Sammenskrivningsforslag
Artiklen Madame Amberly er foreslået føjet ind i Figurer fra Crash Bandicoot. (Siden april 2016)  Diskutér forslaget

Crash Bandicoot er en serie platformspil der siden 2005 udgives af Radical Entertainment. Tidligere blev det udviklet af Naughty Dog fra 1996 til 1999, og Traveller's Tales og Vicarious Visions fra 2002 til 2004. Series indeholder en lang række figurer, designet af en lang række kunstnere, med Charles Zembillas og Joe Pearson værende de mest bemærkelsesværdige.

Serien fokusere på konflikterne mellem en mutterret bandicoot ved navn Crash Bandicoot og hans skaber Doctor Neo Cortex. Crash er hovedsageligt den figur der optræder som den spilbare hovedperson, dog er andre figurer, så som Coco Bandicoot og Doctor Neo Cortex, til tider også spilbare. Serien startede ud med at indeholder ni figurer, men dette nummer er siden blevet udvidet og serien holder nu over 60 individuelle figurer.

Overordnede Helte[redigér | redigér wikikode]

Crash Bandicoot[redigér | redigér wikikode]

Crash Bandicoot (クラッシュ・バンディクー Kurasshu Bandikū) er den primære hovedperson i spilserien og den figur som spillere oftest har fuld kontrol over. Crash fik navnet tildelt af Naughty Dog i forbindelse med hans tendens til at smadre kasser.[1] Brendan O'Brien ligger stemme til ham i Naughty Dog-spillene, Steven Blum i Crash Nitro Kart, og Jess Harnell i Radical Entertainment-spillene. I den japanske version af serien er det Kappei Yamaguchi der ligger stemme til ham op til Crash Nitro Kart, og Makoto Ishii i Crash Boom Bang!.

Engang en odinær Øst Spærret Punggrævling, Crash var snappet fra det vilde af Doctor Neo Cortex og udsat for the Evovlo-Ray som en del af Cortex's plan at gøre Crash "general" af hans "Cortex Commandos", som vil blive brugt til at dominere verdenen. Dog, da Dr. Cortex putter Crash ind i "Cortex Vortex" for at gøre Crash loyal kun over for Cortex, får maskinen en funktionsfejl og anser uværdig til at være i hans Cortexs hær, Crash er kastet ud fra Cortexs slot. Som en akt af hævn og for at redde hun Bandicooten (punggrævlingen) kaldt Tawna, Crash rejser igennem Wumpa Øerne, og bekæmper Cortexs håndlanger på vejen. Han stjæler til sidts Cortexs luftskib, bekæmper Doctor Cortex, og stikker af sammen med Tawna. Et år sener, er Crash sendt af sted efter et nyt laptop batteri for hans søster Coco, men er snart bortført af Docter Neo Cortex, som påstår at have ændret sig. Crash har fået odrer til at samle krystaler for Cortex mens kæmper af modstand fra Doctor Nitrus Brio. Når Cortexs sande hensigt er afsløret, sender Crash, Cortex flyvende ud i rummet og hjælper Nitrus Brio med at ødelægge Cortexs rum station. Når resterne fra rum stationen smadrer ind i Jorden og sætter den dæmoniske Uka Uka fri, Crash er rekruteret af Aku Aku til at bruge Doctor Nefarious Tropys tids-vridende maskine for at samle de kraftfulde krystaler i deres originale sted før Cortex gør. Crash samler til sidst alle 25 Krystaler og bekæmper Nefarious Tropy, skyld i at den tids-vridende maskine implodere sig selv. Crash viser sig som en spilbar figur i Crash Team Racing og Crash Bash. Epilogen fra Crash Team Racing oplyser at Crash har solgt sin livs historie, titlrn er "The Color Orange", til et stort film studio, sat til at blive udgivet ved jule tiden.

I Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex, er Crash rekruteret til at samle krystaler og at retunere en gruppe af destruktive masker kaldt the Elementals til en dvale tilstand og stoppe Cortexs nye super våben Crunch Bandicoot. Han er rekruteret til at samle krystaler endnu engang iCrash Bandicoot: The Huge Adventure for at drive en maskine bygget af Coco der vil omvende effekten Cortex's Planetary Minimize (Planetarium Mindregører), som har skrumpet Jorden til en størrelse af en grapefrugt. I Crash Bandicoot 2: N-Tranced, er Crash vækket fra hans lur ved at Coco og Crunch er ved at blive kidnappet til Nefarious Tropy og N. Trance, han er selv tæt på at blive kidnappet før Aku Aku redder ham. Han er så sent af sted for at redde Crunch og Coco, Rekrutere Fake Crash, og bekæmpe N. Trance og Nefarious Tropy. Crash er en spilbar figur i Crash Nitro Kart, hvor han er bortført (sammen med andre figurer) af Emperor Velo XXVII og er presset til at deltage i the Galaxy Circuit (Galaxe omkreds). Da Velo opgiver hans krafter til Crash, denne seriøse overvejelses af muligheden af at regere over Velo's kejser rige, men bestmer sig for at nedskyde Velo og forlader ham og hans kejser rige. I Crash Twinsanity, efter at have forpurret endnu et plot fra Doctor Cortex for at eliminere ham. Crash slår sig sammen med Cortex for at bekæmpe the Evil Twins (de Onde Tvillinger) og at genoprette den naturlige orden i universet. I Crash Bandicoot Purple: Ripto's Rampage, er Crash snydt til at tro atSpyro the Dragon angriber Wumpa Island (Wumpa Øen), men opdager sandheden efter en kamp på en bro, han slår sig sammen med Spyro for at bekæmpe de kombinerede styrke Doctor Neo Cortex og Ripto.

I Crash Tag Team Racing, er Crash rekruteret (sammen med andre figurer) af Ebenezer Von Clutch for at samle de stjålne Power Gems (Kraft Ædelsten) fra hans underholdnings park og vinde parkens ejerskab. Han finder også Von Clutch's forsvunde Black Power Gem ved slutningen af spillet.

Aku Aku[redigér | redigér wikikode]

Aku Aku (アク・アク Aku Aku) er Wumpa Islands beskytter og Crashs faderfigur og ven. I Crash Twinsanity er det Mel Winkler der lægger stemme til ham, mens det er Greg Eagles fra og med Crash of the Titans. I den japanske version er det Kenichi Ogata der lægger stemme til ham frem til Crash Twinsanity.

Aku Aku er en ånd fra en ældgammel heksedoktor, der er indfanget i en svævende træmaske.[2] Da han fornemmede Crash's mission om at stoppe Doctor Cortex, spredte han kopier af sig selv rundt omkring på Wumpa Islands for at hjælpe ham.[2] Når Crash besidder en Aku Aku maske, vil han blive beskyttet fra et fjendtlige angreb eller kontakt. Samler man tre Aku Aku masker, giver det Crash begrænset uovervindelighed fra mindre farer.[3] I Crash Bandicoot 3: Warped, bliver Aku Akus onde yngre bror, Uka Uka, introduceret da resterne af Cortexs rumstation styrter ind i Jorden og sætter Uka Uka fri. Aku Aku fortæller Crash og Coco historien om hvordan han spærrede Uka Uka inde i et underjordisk fængsel for mange uendeligheder siden.[4] Han giver de to en overdragelse af at samle krystaler der ligger spredt ud igennem tiden og holde dem fra hænderne af Uka Uka og Doctor Cortex. Mens Crashs kamp sidste kamp mod Docter Neo Cortex, Aku Aku afværger af Uka Ukas angreb mens kampen er i gang. Aku Aku viser sig i Crash Team Racing som en lære til figurerne Crash, Coco, Polar og Pura, giver dem gode tips og triks igennem spillet.

Coco Bandicoot[redigér | redigér wikikode]

Coco Bandicoot (ココ・バンディクー Koko Bandikū) er Crash Bandicoots højt intelligente søster. Vicki Winters lægger stemme til hende i Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back, Hynden Walch i Crash Team Racing, og Debi Derryberry fra og med Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex. I den japanske version af spillet er det Haruna Ikezawa der lægger stemme til Coco i PlayStation-spillene, Ema Kogure i Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex og Crash Twinsanity, Satomi Arai i Crash Tag Team Racing, og Risa Tsubaki i Crash Boom Bang!.

Crunch Bandicoot[redigér | redigér wikikode]

Crunch Bandicoot (クランチ・バンディクー Kuranchi Bandikū) er en super-bandicoot der originalt blev designet med det formål at tilintetgøre Crash Bandicoot. Efter hans nederlag til Crash ændrede Crunch dog sin indstilling og valgte i stedet at prøve at være en god rollemodel for børn. Kevin Michael Richardson lægger stemme til ham i Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex og Crash Nitro Kart, og Chris Williams fra og med Crash Tag Team Racing. I Japan er det Yūji Kishi der lægger stemme til ham i Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex og Crash Nitro Kart, Masafumi Kimura i Crash Tag Team Racing, og Shinya Fukumatsu i Crash Boom Bang!.

Overordnede skurke[redigér | redigér wikikode]

Doctor Neo Cortex[redigér | redigér wikikode]

Doctor Neo Cortex (ドクター・ネオ・コルテックス Dokutā Neo Korutekkusu) er den primære skurk i serien. Hans navn er baseret på ordet "neocortex", som er en del af hjernen.[1] I Crash Bandicoot lægger Brendan O'Brien stemme til ham, mens Clancy Brown lagde stemme til ham fra 1997 til 2003, og Lex Lang fra og med Crash Twinsanity. I den japanske version af serien er det Shōzō Iizuka der lægger stemme til ham i alle spil undtagen Crash Boom Bang!, hvor det er Yōsuke Akimoto. I flashbacks hvor man ser Cortex's bandom i Crash Twinsanity, er det Debi Derryberry i den engelske version og Noriko Suzuki i den japanske.

Doctor N. Gin[redigér | redigér wikikode]

Doctor N. Gin (ドクター・エヌ・ジン Dokutā Enu Jin, stavet N-Gin i Radical Entertainment-spillene) Doctor Neo Cortex højre hånd, og udskiftningen af Doctor Nitrus Brio efter Crash Bandicoot.[5] N Gin's navn er baseret på det engelske ord "engine" der betyder "motor". I Naughty Dog-spillene lægger Brendan O'Brien stemme til ham, Corey Burton i Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex, Quinton Flynn i Crash Nitro Kart og Crash Twinsanity, og Nolan North i Radical Entertainment-spillene. i den japanske version af serien er det Kazuhiro Nakata der lægger stemme til ham op til Crash Twinsanity, og Mitsuru Ogata i Crash Tag Team Racing.

Andre skurke[redigér | redigér wikikode]

Andre Figurer[redigér | redigér wikikode]

Polar[redigér | redigér wikikode]

Polar (ポーラ Pōra) er Crash Bandicoots kæledyrsisbjørn. I Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back lader han ham ridde på sin ryg, og hjælper ham dermed gennem nogle af snebanerne og med at flygte fra kæmpe isbjørne. Han er spilbar i Crash Team Racing og Crash Nitro Kart. I Crash Nitro Kart ligger Debi Derryberry stemme til ham, mens det i den japanske version er Satomi Kōrogi der ligger stemme til ham, med undtagelse af i Crash Nitro Kart.

Pura[redigér | redigér wikikode]

Pura (プーラ Pūra) er Coco Bandicoots kæledyrstiger. Han havde sin debut i Crash Bandicoot 3: Warped, hvor han hjalp Coco over Den Kinesiske Mur, og i kampen mod Doctor N. Gin på Månen. Han er spilbar i Crash Team Racing, Crash Nitro Kart og Crash Boom Bang!. Paul Greenberg ligger stemme til Pura i Crash Nitro Kart. I den japanske version ligger Taeko Kawata stemme til ham, med undtagelse af Crash Nitro Kart, og Crash Boom Bang! hvor Asuka Tanii ligger stemme til ham.

 • Baby T
 • Nina Cortex
 • Doctor Nefarious Tropy
 • Tawna
 • Fake Crash
 • Penta Penguin
 • Papu Papu
 • Ripper Roo
 • Koala Kong
 • Pinstripe Potoroo
 • Komodo Brothers
 • Rilla Roo
 • Evil Crash
 • N. Trance
 • Emperor Velo XXVII
 • Nitros Oxide
 • Zam
 • Zem
 • Krunk
 • Nash

Norm

 • Geary
 • Evil Twins
 • Ebeneezer Von Clutch
 • Pasadena O' Possum
 • Willie Wumpa Cheeks
 • Chick Gizzard Lips
 • Stew
 • Park Drones
 • Madame Amberly
 • Rusty Walrus

Figurer fra Spyro the Dragon[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Figurer fra Spyro the Dragon

I Spin-Off spillet Crash Bandicoot: Fusion optræder en række af figurene fra spilserien Spyro the Dragon. Blandt disse er Spyro the Dragon, Sparx og Blink fra de godes side, samt Ripto, Crush og Gulp fra de ondes side.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ a b Interview with Jason Rubin. Crash Mania. Hentet 11. august, 2008. 
 2. ^ a b 'Crash Bandicoot Instruction Booklet. Sony Computer Entertainment. 1996. pp. 22. 
 3. ^ 'Crash Bandicoot Instruction Booklet. Sony Computer Entertainment. 1996. pp. 9. 
 4. ^ Skabelon:Cite video game
 5. ^ [ Crash Gallery - Character Sketches - Crash 2 ]. Naughty Dog. Hentet 102. august, 2008.