Fildiskussion:HCA14493.jpeg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skulle man virkelig søge om tilladelse selv om billedet er 150 år gammel?
--tsca 27. apr 2004 kl. 03:47 (CEST)

Hmm ja jeg tror det er samme problematik, som diskuteret under billederne fra flora danica. Selvom copyright på billedet i sig selv er udløbet, så er der ny copyright på indscanningen af det...tror jeg nok vi til sidst blev enige med hinanden om ;-)

Mvh Malene 27. apr 2004 kl. 08:31 (CEST)

Det er lidt problematisk i sådan en international kontekst som Wikipedia. Da en scanning/fotografi af et andet værk under den polske lov kun er beskyttet af ophavsret, hvis det er en artistisk (og ikke bare en mekanisk) kopi, kunne jeg faktisk lægge alle de billeder fra OdenseM/Flora Danica på den polske Wikipedia og skrive Public Domain under dem. Så kunne I bruge dem igen og skrive Public Domain. Fra pl.wikipedia.org.
Jeg har også et problem med danske fotografier fra før 1970, med udløbet ophavsret. Hvis den danske lov siger de må frit bruges, betyder det, at de er Public Domain i alle lande (fx. også i USA eller Polen)? Jeg har faktisk lagt nogle billeder af den slags på Wikipedia og skrev Copyright expired. Claim made under Danish copyright law § 91, stk. 5. Men er det faktisk tilladt?
--tsca 27. apr 2004 kl. 13:35 (CEST)