Financial Stability Board

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fsb-logo.svg

The Financial Stability Board (FSB) er et internationalt organ, som overvåger det internationale finansielle system og fremsætter anbefalinger herom. Det blev etableret efter G20-mødet i London, 2009, som afløser af Financial Stability Forum (FSF), der var etableret i 1999 af repræsentanter for G7. Plenarforsamlingen (the Plenary) omfatter alle G20-lande, medlemmer af FSF, samt Europakommissionen. FSB er hjemmehørende i Basel, Schweiz, og faciliteres af Bank for International Settlements, BIS.[1]


Historie

I FSB’s rapport fra 2012 ved D20 topmødet i Los Cabos, udsendte FSB konkrete trin, for at styrke organisationens kapacitet, ressourcer, og styringsstruktur, såvel som at etablere det på et bæredygtigt organisatorisk fundament. G20 godkendte FSB’s omarbejdede, og ændrede charter.

I Januar 2013 blev FSB en separat juridisk enhed i form en af en forening, eller "Verein" under Schweizisk lov, da deres  Articles of Association blev adopteret af FSB Plenum.

FSB er hostet og finansieret af Den internationale Clearing-bank under en 5-årig aftale udført mellem de to i Januar 2013. Banken bærer hovedparten af FSB’s driftsomkostninger, og FSB har ingen aktiver, passiver eller indtægter. I november 2016 aftalte FSB og bestyrelsen for Den internationale Clearing-bank en 5-års forlængelse fra Januar 2018 til 2023.

Financial Stability Board i 2019

The Financial Stability Board (FSB) har udgivet deres program for 2019, som vil indeholde:

Færdiggørelse og operationelle reformer efter krisen.

  • Det indeholder færdiggørelsen af forsikringskapitalstandarden og de fælles rammer for tilsynsførelsen af internationalt aktive forsikrings grupper (Com Frame), og på den måde gøre afledte markeder mere sikre, og at promovere non-bank finans formidling.

Evaluering af reformernes virkning  

  • FSB undersøger i øjeblikket virkningerne på finansiering af små, og mellemstore virksomheder, og er begyndt at evaluere effekten af too-big-to-fail reformer i banksektoren.

Implementation af G20 reformer.

  • I samarbejde med SSB vil FSB fortsætte med at arbejde på at implementere overvågning igennem regelmæssige statusrapporter, og fagfællebedømmelse. Dette inkluderer overvågning af implementation af Basel III, FSB’s nøgle egenskaber af effektive beslutningsregimer for finans instutioner, OTC derativ markedsreformer og implementationen af FSB principper og standarder inden for kompensation praksis.

Adressering af nye og kommende sårbarheder i finanssystemet.

  • Inklusiv indvirkningen af udvikling af markedsstrukturer og teknologisk innovation (Fintech) på global finansiel stabilitet. Dette inkluderer resiliens i finansmarkeder under stress, implikationerne og voksende non-bank finansiel formidling, og operationelle problemer såsom cyber risici.[1]

FSB vil også fortsætte med at arbejde på at forbedre cybersikkerhedsresiliens, hvilket vil inkludere en regelmæssig overvågning af finansielle stabilitetsmæssige konsekvenser ved crypto-aktiver, og en diskussion om tilsynsførelse og regelmæssig tilgange til Crypto-aktiver og mulige regelmæssige huller i dette område.[2]

FSB’s planlagte primære udgivelser i den henseende er:

The main FSB publications scheduled in this regard are:

  • Rapport om FinTech og markedsstruktur i finanstjenester; (February 2019):
  • Notat om decentraliseret finans teknologi; (April 2019)
  • Katalog af crypto-aktiv regulatorer, som nævner regulatoren ansvarlig for hvert område af crypto-aktiv regulation.; (April 2019)
  • Rapport på finansielle stabilitetsmæssige konsekvenser.
  • Rapport om de finansielle stabilitetsmæssige konsekvenser af decentraliseret finansiel teknologi.(June 2019)

Kilder[redigér | redigér wikikode]

ØkonomiStub
Denne artikel om økonomi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.