Five Nights at Freddy's

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Five Nights at Freddy's
Del af Five Nights at Freddy's-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Scott Cawthon
Udgiver Steam
Serie Five Nights at Freddy's
Distributør PlayStation Store
Microsoft Store
Nintendo eShop
Steam
App Store
Google Play Rediger på Wikidata
Motor Clickteam Fusion 2.5 Rediger på Wikidata
Udgivet 8. august 2014
Genre Point-and-click adventure
indiespil
overlevelsesgyser. Rediger på Wikidata
Spiltype Singleplayer Rediger på Wikidata
Platforme Xbox One
Microsoft Windows
Nintendo Switch
iOS
PlayStation 4
Android Rediger på Wikidata
Five Nights at Freddy's–kronologi
Fortsættes i Five Nights at Freddy's 2
Eksterne links
Five Nights at Freddy's' hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Five Nights at Freddy's er et videospil i genren 'survival horror' af Scott Cawthon. Det foregår i den fiktive pizzarestaurant Freddy Fazbear's Pizza når natten falder på er det din opgave som nattevagt at holde styr på robotterne Freddy, Chica, Bonnie, og Foxy. Som om dagen står og optræder for de børn der kommer om dagen med deres forældre og spiser pizza. Men det er ikke alle børnene der kommer med deres forældre hjem.

Spilleren er en nattevagt, der skal forsvare sig mod de fire animatroniske dyrefigurer, der kan følges på overvågningskameraerne.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Du arbejder i en børnerestaurant ved navn "Freddy Fazbear’s Pizza" som en sikkerhedsvagt, der senere afsløres at hedde "Mike Schmidt".

Restauranten er blevet lukket efter en episode kaldt "biddet i '87", hvor en kunde blev bidt af Foxy. Der går mange teorier om den præcise robot, der bed.

Da robotterne ikke kan slukkes, og at efterlade dem ville være farligt, i tilfælde af at de fik adgang til verden, skal du overvåge dem med forskellige overvågningskameraer.

Spilleren skal overleve fem nætter. Overleves den femte nat låses der op for en sjette, derefter en syvende, nat. På den sidste nat kan spilleren selv ændre på sværhedsgraden.

På trods af at blive fyret efter den femte nat på grund af "dårlig arbejdsindstilling", vil den sjette og syvende nat stadig blive spilbare.

Udvikling af spillet[redigér | rediger kildetekst]

Den selvstændige spiludvikler Scott Cawthon skabte spillet på blot 6 måneder. Han fik ideen efter en kritik af hans tidligere spil, hvor figurene var blevet kaldt "robotter med dragt på” eller animatronics.

Han tog dog kritikken til sig, og gjorde den til kernen af ideen til hans nye spil. I stedet for at lave børnespil, som han tidligere havde gjort, udviklede han Five Nights at Freddy's til at være et gyser-spil.

Det følgende spil, Five Nights at Freddy's 2, tog ham kun 3 måneder at producere, da spillene delte mange filer.

Hans to sønner tester spillene før de kommer. Den ene finder fejl, og den anden giver ideer.

Et tredje spil er udkommet i februar 2015.

Et fjerde spil i serien udkom 31. oktober 2015[1].

Et femte spil i serien udkom d. 7 oktober 2016.

Et sjette spil udkom i 2017.

De animatroniske dyrefigurer[redigér | rediger kildetekst]

I spillet findes der fire robotdyr. Navnene på dem er Freddy Fazbear, Bonnie the Bunny, Chica the Chicken og Foxy the Pirate Fox. Navnene angiver alle, hvilket dyr den respektive robot repræsenterer: Freddy Faz"bear" er en bjørn. Bonnie the "Bunny" er en kanin, Chica the "Chicken" er en kylling og Foxy the Pirate "Fox" er en ræv.

Spilleren kan i sjældne tilfælde se en femte animatronic, der indtil Five Nights at Freddy’s 2, ikke havde noget officielt navn. Den femte “robot” blev kaldt Golden Freddy. Mange mener, at Golden Freddy er en hallucination, som vagten oplever.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Five Nights at Freddy's 4: The Final Chapter Release Date Announced - IGN". Arkiveret fra originalen 22. april 2016. Hentet 10. april 2016.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.