Flemming Jensen (løber)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flemming Jensen (født i 1958) er en tidligere dansk langdistanceløber og forhindringsløber, som stillede op for Københavnerklubberne Herlev Atletik, Frederiksberg IF og Sparta Atletik.

Flemming Jensens var i sin tidlige ungdom langrendsløber, men som som 14-årig begyndte han i den lokale atletikklub Herlev Idrætsforening, ikke langt fra hjemmet. Gennembrudet kom da han begyndte at træne sammen med en af klubbens lidt ældre løbere, Hans-Henrik Christensen som 19-årig. Christensen, der senere blev træner i flere af Århus-klubberne[hvilken?], så Flemming Jensens talent i forhindringsløb. Efter et par års sporadisk orienteringsløb i Ballerup Orienteringsklub fik han i 1980 efter et halvt års hård, systematisk træning stor fremgang og blev nu en del af Herlevs meget talentfulde kuld af langdistanceløbere med Henrik Jørgensen i spidsen og som blev trænet af Henrik Jørgensens far, Knud Erik. Flemming Jensen skiftede træner i 1983 til Henrik Larsen som er mest kendt fysiologisk forsking og træningsprincipper som tog udgangspunkt i videnskaben. Flemming løb året efter 8,31 på forhindringen, en 25 sekunders forbedring og et resultat som gav genlyd i dansk atletik og Larsen fik over de næste år yderligere en række topløbere under sig. Senere blev Henrik Larsen cheftræner i Dansk Atletik Forbund. Flemming flyttede klub fra Herlev IF til Frederiksberg IF, og toppede i Hengelo i Holland 1987 med en tid på 8:23,56 minutter på 3000 meter forhindring. Denne tid er stadig dansk rekord. Internationalt set var det en kapabel tid, men ved VM samme år i Rom styrtede Flemming Jensen i indledende heat. Han var imidlertid skadet og blev opereret i akillessenerne. Det var, som om han aldrig helt kom sig over det og løb ikke flere baneløb. Hans løbekarriere på banen var præget af skader. Efter et par års stilhed efter faldet i Rom 1987 (skader) kom han imidlertid tilbage og blev i årene 1990-92 en af de dominerende danske løber på landevejen og vandt flere store gadeløb og mesterskaber på 15 km landevej og i cross. Hans løbekarriere afsluttede han med et par maratonløb efter debuten i 1991 i Wien på tiden 2.14.48, kun 6 dage før vandt han det danske mesterskab i 15 km landevej i tiden 44:24. Han stoppede med konkurrenceløb i 1993 uden at have forsøgt at forbedre sin maraton tid.

Ved siden af egen karriere gjorde Flemming sig også gældende som træner og præsterede at føre løbere som Gitte Karlshøj (OL deltager) og Tove Schulz Lorentzen til tops, men også en række andre løbere som var med til at dominere den kvindelige mellem/langdistance elite i Danmark fra midt 80'erne til midt 90'erne (Nina Christiansen, Berit Worm, Bettina Romer, Anitta Palshøj m.fl.).

Ehvervsmæssigt startede Flemming Jensen i Irma som butikschef og efter løbekarrieren fortsatte han en lang periode med ledende stillinger i Nike Danmark og det Europæiske Hovedkvarter i Holland. Derefter besad han en topstilling for lingeri firmaet "Triumph" i Zürich hvorefter han havde et kortere visit i som Global Salgschef det opkommende lifestyle brand Superdry (SuperGroup) i UK. Derefter er han gledet lidt ud af fokus og så vidt vides er han startet som selvstændig.[kilde mangler]

Flemming bor (stadig) i Schweiz med familie.[kilde mangler]

Personlige rekorder[redigér | rediger kildetekst]

 • 800 meter: 1.51,6
 • 1500 meter: 3.46,7
 • 3000 meter forhindringsløb: 8.23,56 (gældende dansk rekord)
 • 5000 meter: 13.36,29
 • 10000 meter: 28.58,87
 • Maraton: 2.14,48
 • 10 km landevej: 28.40
 • 15 km landevej: 43.57
 • 10 miles: 47.11

Resultater[redigér | rediger kildetekst]

 • Flemming Jensen blev i nr. 33 i 1983 til VM i 3000 meter forhindringsløb med tiden 8.56,5.
 • Flemming Jensen blev nr. 6 i (1987) i Fanny Blankers-Koen memorial i dansk rekord 8.23,56.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


AtletikudøverSpire
Denne biografi om en dansk atletikudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.