Flemming Møller Mortensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Flemming Møller Mortensen
Medlem af Folketinget
valgt i Himmerlandkredsen
Folketingsmedlem 2007-
Ordførerskaber Sundhedsordfører, forebyggelsesordfører
Personlige detaljer
Født 3. juli 1963 (54 år)
St. Brøndum
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse Sygeplejerske
Uddannelses­sted Aalborghus Gymnasium
Beskæftigelse Folketingsmedlem
Links
www.flemming-moeller-mortensen.dk

Flemming Møller Mortensen (født 3. juli 1963 i St. Brøndum) er sygeplejerske og siden 13. november 2007 medlem af Folketinget, valgt for Socialdemokraterne i Himmerlandkredsen (Nordjyllands Storkreds).

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Flemming Møller Mortensen er søn af præstegårdsforpagter Jens Møller Mortensen og sygehjælper Marie Kirstine Mortensen.[1]

Han blev hf-student fra Aalborg Statsgymnasium i 1982, uddannet sygeplejerske fra Sygeplejeskolen i Aalborg 1988 og anæstesisygeplejerske 1996.[1] Efter at have arbejdet på bl.a. skadestuen på Aalborg Sygehus[2][3] som souschef på en anæstesiafsnit og som sygeplejerske i Grønland, blev han i 2000 ansat som lægemiddelkonsulent i AstraZeneca, hvor han i 2001 blev hospitalsspecialist og i 2002 bestod LIF-eksamen. Fra 2005 til 2007 har han været ansat som salgschef i medicinalfirmaet Novartis.[1]

Privat bor Flemming Møller Mortensen i fødebyen St. Brøndum med sin mand.[4]

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Den politiske karriere begyndte i 2001, da Flemming Møller Mortensen blev valgt til kommalbestyrelsen i Skørping Kommune. Ved kommunalvalget i 2005 blev han genvalgt til den nye Rebild Kommune, hvor han siden 2006 har fungeret som kultur- og fritidsudvalgsformand. Han var desuden medlem af repræsentantskabet for Aalborg Symfoniorkester og af bestyrelsen for Sydhimmerlands Museum. Mortensen fik folketingskandidatur for Himmerlandskredsen i 2007, og blev valgt i Nordjyllands Storkreds ved det efterfølgende Folketingsvalg den 13. november 2007.[1] Ved Folketingsvalget 2011 modtog han 6.847 personlige stemmer og dermed genvalgt.[5] I 2013 blev Mortensen Socialdemokraternes sundhedsordfører.[6] Han er desuden forebyggelsesordfører, idrætsordfører, ordfører for Grønland, Ordfører for Færøerne og deruodver medlem af Sundhedsudvalget, Miljøudvalget, Retsudvalget og Kirkeudvalget.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpg Artiklen om politikeren Flemming Møller Mortensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.