Folkekirkens Nødhjælp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Folkekirkens Nødhjælp
Generelle informationer
Type FondRediger på Wikidata
Interesse Nødhjælp
Hjemsted Danmark København, Danmark
Grundlagt 1922; 95 år siden (1922)
Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen
Eksterne henvisninger
www.noedhjaelp.dk
CVR-nummer 36980214Rediger på Wikidata

Folkekirkens Nødhjælp er en kirkelig og folkelig hjælpeorganisation med basis i Den Danske Folkekirke. Folkekirkens Nødhjælp blev stiftet i 1922 og er i dag en af Danmarks største, selvstændige humanitære organisationer.

Organisationen er en del af et verdensomspændende kirkeligt hjælpearbejde med samarbejdspartnere (ACT), der arbejder for at afhjælpe fattigdom i Afrika, Asien, Latinamerika, Østeuropa og Mellemøsten.

Birgitte Qvist-Sørensen har siden 2015 været generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp.[1]

Giv en ged[redigér | redigér wikikode]

I 2005 lancerede Folkekirkens Nødhjælp julegavekonceptet Giv en ged. Gaven er en donation på en ged, en ko, en kasse kondomer eller noget andet, alt efter donationens størrelse. Den donerede gave leveres til en familie eller organisation i et u-land, mens giveren får et gavekort, som kan overrækkes til modtageren.[2] I 2012 udvidede Folkekirkens Nødhjælp konceptet med muligheden for at give et ben.

Folkekirkens Nødhjælps giv en ged-kampange havde i 2008 over 60% kampagneudgifter og i 2009 71% og dermed væsentlig højere omkostninger end de 20-25%, som velgørende foreninger normalt har. Folkekirkens Nødhjælp forsvarede de høje omkostninger med at der blev skaffet mange nye bidragsydere.[3]

Giv en ged-kampagnen var inspireret af den engelske humanitære organisation Oxfams lignende kampagner.[4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]