Spring til indhold

Folkemedicin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Et barn med rakitis "smyges" gennem et træ i Uppland i 1918. Metoden indebar at trække patienten gennem en revne eller et forvredet træ for at fordrive sygdommen.
Folkemedicin på et marked i Antananarivo, Madagaskar

Folkemedicin omfatter medicinske aspekter af folkelig viden der har udviklet sig over generationer indenfor forskellige folkeslag før den moderne lægevidenskabsære begyndte. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) definerer folkemedicin som "den totale sum af viden, evner og praksisser baseret på teorier, tro og erfaringer der er medfødte i forskellige kulturer, hvad enten der er forklarlige eller ej, der bruges i vedligeholdelsen af sundhed, såvel som i forebyggelse, diagnosticering, forbedring af behandling af fysisk eller mental sygdom".[1]

Det er en fælles betegnelse for sygdomsteorier og terapier, baseret på et folkeligt, ikke-videnskabeligt grundlag, hvor ikke kun helbredende urter er det grundlæggende, men også en på overnaturlige magter som sygdomsårsag.[2]

  1. ^ "Traditional Medicine: Definitions". World Health Organization. 2008-12-01. Arkiveret fra originalen 13. juni 2016. Hentet 2014-04-20.
  2. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 6. december 2019. Hentet 6. december 2019.
FolkekulturSpire
Denne artikel om folkelig kultur og folkeminder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.