Folketeatret (Aarhus)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler Folketeatret i Aarhus. Opslagsordet har også en anden betydning, se Folketeatret.

Folketeatret var en biograf beliggende i det centrale Aarhus. Biografen lukkede i 2002. I dag har supermarkedet Netto overtaget lokalerne.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Indtil 1955 havde biografen til huse i Brunsgade 24 og havde 532 pladser. Biografen var udstyret med Nitzsche Matador 1 kinomaskiner. 22. december 1956 flyttede biografen til Jærgergårdsgade og blev indviet med stor festivitas. Åbningstalen blev holdt af biografdirektør Carl Petersen. Borgmester Unmarck Larsen afholdt også tale. Den nye biograf kostede 3,7 mio. kr. Foyeren var udsmykket af maleren Karin Nathorst Westfeldt. Envidere var der som noget helt nyt opstillet et fjernsyn i foyeren, som de utålmodige biografgæster kunne lade sig underholde ved. Folketeatret var i mange år nærmeste konkurrent til Biocity Aarhus (Tidligere 'Cinecity', og tidligere. 'Biografen). Denne plads på markedet overtog CinemaxX i Bruuns Galleri i oktober 2003.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 56°8′53.1″N 10°12′3.83″Ø / 56.148083°N 10.2010639°Ø / 56.148083; 10.2010639

Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.