Foreningen af Kristne Friskoler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Foreningen af Kristne Friskoler er en forening for kristne friskoler i Danmark. Foreningen omfatter pr. 1. januar 2012 35 friskoler med i alt 6550 elever og ca. 800 ansatte.

Foreningen har samarbejdet med Foreningen af Katolske Skoler i Danmark i at tale til de danske folkevalgte om fortsat mulighed for religiøs udøvelse på friskoler.[1]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Foreningen af Kristne Friskoler blev stiftet i 1971 under navnet "Landsforeningen til oprettelse af kristne friskoler m.v". I 1993 blev foreningens navn ændret til ”Foreningen af Kristne Friskoler". I 1994 blev det besluttet at dele arbejdet op i to foreninger, der tog sig af hver sin side af arbejdet. Foreningen af Kristne Friskoler/Pædagogisk Forening, der skulle tage sig af den pædagogiske side, kurser, udgivelser mv., og Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen der skulle være friskolernes kontakt til myndighederne og håndtere den politiske side af skolearbejdet. Fra 1. januar 2009 blev de to foreninger igen slået sammen, så der nu kun er en forening for de kristne friskoler i Danmark.

Medlemmer [2][redigér | rediger kildetekst]

Kilder/Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/kristne-friskoler-frygter-svenske-tilstande
  2. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 23. september 2020. Hentet 15. august 2020.